Αβοήθητα στην κακοποίηση τα 5 παιδιά, βαριές οι ευθύνες των ΥΚΕ – Οι γονείς ζητούν να αποφυλακιστούν

Αβοήθητα στην κακοποίηση τα 5 παιδιά, βαριές οι ευθύνες των ΥΚΕ – Οι γονείς  ζητούν να αποφυλακιστούν

Η υπόθεση κακοποίησης των πέντε παιδιών δεν αποτελεί απλώς μια τραγική οικογενειακή ιστορία, αλλά αναδεικνύει σοβαρές αδυναμίες στον μηχανισμό προστασίας των ανηλίκων.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας βρίσκονται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων, καθώς δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την κόλαση που ζούσαν τα πέντε παιδιά που φέρονται να κακοποιούνταν από τους γονείς τους, αφήνοντας τα εκτεθειμένα σε ένα περιβάλλον βίας και παραμέλησης.

Ενώ παραδέχονται ότι τα τελευταία χρόνια επισκέπτονταν τακτικά την οικογένεια εντούτοις για την υπόθεση της κακοποίησης ενημερώθηκαν από το σχολείο του παιδιού της οικογένειας το οποίο εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωνε με τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου και της δημοσιογράφου Κατερίνας Ιωάννου κάποια από τα παιδιά ζητούν να δουν τους γονείς τους.

Οι γονείς των πέντε παιδιών παραμένουν υπό κράτηση μέχρι τις 5 Μαΐου, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ζητούν να αποφυλακιστούν με εγγύηση.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αρχών, ενώ το κατώφλι της Αστυνομίας έχουν περάσει συγγενείς της οικογένειας καθώς και άτομα από το περιβάλλον των παιδιών για να δώσουν καταθέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, αυξημένης κοινωνικής δυσπιστίας αλλά και διαρκών ανακατατάξεων στο κομματικό σκηνικό, το ThemaOnline παρουσιάζει το ThemaPoll, καταγράφοντας τάσεις, πολιτικές ισορροπίες και τη δυναμική που διαμορφώνεται ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE