Μπλόκαραν τον αυτοκινητόδρομο οι κυνηγοί - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
23.03.2025 - 12:04
Στους δρόμους βγήκαν αυτή την ώρα οι κυνηγοί, οι οποίοι στις 12:00 προχώρησαν σε αποκοπή του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού στο ύψος της Σκαρίνου.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το ThemaOnline, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται επι ποδός ενώ προβλέπεται μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες κυνηγούς.
Μεταξύ άλλων, ζητούν, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου από τη Βουλή για τη θέση του προϊσταμένου θήρας ούτως, ώστε να εκλέγεται από τον νόμιμο κυνηγό που φέρει ανανεωμένη άδεια κυνηγίου και θέσπιση νομοθετικού πλαισίου από τη Βουλή με αυστηρές ποινές για τη λαθροθηρία.
Επίσης, ζητούν θέσπιση νομοθετικού πλαισίου από τη Βουλή "για διαχείριση του αριθμού αρπαγών σε επιτρεπτά όρια, οι οποίοι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα", καθώς και θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση εμπορίας και για τον καθορισμό της έναρξης κυνηγίου της φάσας και του ενδημικού θηράματος, "ώστε να μην μπορεί κάποιος ετσιθελικά να τις αλλάζει κατά το δοκούν βάσει προσωπικών προτιμήσεων και συμφερόντων".
Ακόμη ζητούν να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο σε σχέση με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων σε κρατική γη.
Πάντως σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών, που θα βρίσκονται στο σημείο για παροχή οδικών διευκολύνσεων.
Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.