ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Υπερβολικός και αχρείαστος ο θόρυβος για το βιβλίο με την ερωτική σχέση του «Σάκη με ανήλικη»

Υπ. Παιδείας: Υπερβολικός και αχρείαστος ο θόρυβος για το βιβλίο με την ερωτική σχέση του «Σάκη με ανήλικη»

Αναφορικά με την ανησυχία που προκλήθηκε γύρω από το περιεχόμενο κειμένου που περιλαμβάνεται σε εγχειρίδιο της Α´ Γυμνασίου, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το κείμενο περιλαμβάνεται στο Τετράδιο Εργασιών του μαθητή, το οποίο συμπληρώνει το εγχειρίδιο Νεοελληνική Γλώσσα Α´ Γυμνασίου, εκδόσεων ΟΕΔΒ (νυν Ι.Τ.Υ.Ε ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ). Από το συγκεκριμένο Τετράδιο, οι φιλόλογοι επιλέγουν μόνο τα κείμενα - ασκήσεις που εξυπηρετούν τους διδακτικούς στόχους του μαθήματος.

Η συγκεκριμένη διδακτέα ενότητα έχει ως στόχο να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια του «λογοπαίγνιου» («οσάκις», «ο Σάκης») και αναμένεται ότι ο/η φιλόλογος που θα επιλέξει στα πλαίσια της διδασκαλίας του το εν λόγω κείμενο, θα εστιάσει στον συγκεκριμένο στόχο και όχι σε οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση του κειμένου. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η συγκεκριμένη πληροφορία (δεσμός μαθήτριας με εικοσιπεντάχρονο ηλεκτρολόγο), να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για συζήτηση και καυτηρίαση ενός υπαρκτού σύγχρονου προβλήματος, το οποίο οι πλείστες, αν όχι όλες οι μαθήτριες γνωρίζουν ή θα πρέπει να γνωρίζουν.

Σημειώνεται ότι τόσο το βιβλίο Νεοελληνική Γλώσσα Α´ Γυμνασίου όσο και το Τετράδιο Εργασιών της Α´ Γυμνασίου κυκλοφορεί και διδάσκεται από το 2006 και βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Ελλάδος.

Εν κατακλείδι, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης θεωρεί υπερβολικό και αχρείαστο τον θόρυβο που προκλήθηκε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top