Τραγωδία σε παραλία στη Λάρνακα: Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου η Αστυνομία για τον 56χρονο εκπαιδευτή αλόγων
Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, αναφέρει η Αστυνομία σε σχέση με τον θάνατο 56χρονου στην θάλασσα παρά τον Αερολιμένα Λάρνακας.
Ο συνήγορος υπεράσπισης τους, είχε ζητήσει περεταίρω χρόνο, ώστε να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό που είχαν στα χέρια τους, αφού τους παραδόθηκε μόλις μια βδομάδα πριν την δίκη της 13ης Φεβρουαρίου.
Οι εν αργία Αρχιμανδρίτες, Νεκτάριος και Πορφύριος, αντιμετωπίζουν 24 κατηγορίες, που αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή περιουσίας 196 χιλιάδων ευρώ, κλοπή από αντιπρόσωπο, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστογράφου, κλοπή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψευδή φορολογική δήλωση και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Ένας χρόνος μετά...από την «έφοδο» - Tο χρηματοκιβώτιο τα βίντεο και η εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας
Πάντως, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου ανοικτή παραμένει η κόντρα ανάμεσα στους καθαιρεθέντες μοναχούς και τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα παραμένει ανοικτή. Οι μοναχοί ζητούν την ποινική δίωξή του Ταμασού Ησαΐα αλλά και την επιστροφή των περιουσιών τους.
Την ίδια ώρα, ετοιμάζονται να κινηθούν με νομικά μέτρα κατά της απόφασης της Ιεράς Συνόδου να χωριστούν σε διάφορες μονές, για να αποφύγουν τον αποσχηματισμό.
Σημειώνεται ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις