Υπόθεση Αββακούμ: Εκ νέου στο Δικαστήριο οι δύο μοναχοί – Απαντούν σε 24 κατηγορίες

Υπόθεση Αββακούμ: Εκ νέου στο Δικαστήριο οι δύο μοναχοί – Απαντούν σε 24 κατηγορίες

Παρουσιάζονται εκ νέου σήμερα στο Δικαστήριο οι εν αργία Αρχιμανδρίτες, Νεκτάριος και Πορφύριος και απαντούν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, όσον αφορά την οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τους, είχε ζητήσει περεταίρω χρόνο, ώστε να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό που είχαν στα χέρια τους, αφού τους παραδόθηκε μόλις μια βδομάδα πριν την δίκη της 13ης Φεβρουαρίου.

Οι εν αργία Αρχιμανδρίτες, Νεκτάριος και Πορφύριος, αντιμετωπίζουν 24 κατηγορίες, που αφορούν  συνωμοσία προς καταδολίευση, διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή περιουσίας 196 χιλιάδων ευρώ, κλοπή από αντιπρόσωπο, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστογράφου, κλοπή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψευδή φορολογική δήλωση και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Πάντως, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου ανοικτή παραμένει η κόντρα ανάμεσα στους καθαιρεθέντες μοναχούς και τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα παραμένει ανοικτή. Οι μοναχοί ζητούν την ποινική δίωξή του Ταμασού Ησαΐα αλλά και την επιστροφή των περιουσιών τους.

Την ίδια ώρα, ετοιμάζονται να κινηθούν με νομικά μέτρα κατά της απόφασης της Ιεράς Συνόδου να χωριστούν σε διάφορες μονές, για να αποφύγουν τον αποσχηματισμό.

Σημειώνεται ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία σε παραλία στη Λάρνακα: Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου η Αστυνομία για τον 56χρονο εκπαιδευτή αλόγων

Τραγωδία σε παραλία στη Λάρνακα: Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου η Αστυνομία για τον 56χρονο εκπαιδευτή αλόγων

Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, αναφέρει η Αστυνομία σε σχέση με τον θάνατο 56χρονου στην θάλασσα παρά τον Αερολιμένα Λάρνακας.

BEST OF TOTHEMAONLINE