Στη δημοσιότητα δίνει ο Τραμπ την Τρίτη 80.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία Κένεντι

Στη δημοσιότητα δίνει ο Τραμπ την Τρίτη 80.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία Κένεντι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως το πρωί της Τρίτης θα δημοσιοποιηθούν αρχεία περίπου 80.000 σελίδων που αφορούν τον πρώην πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.


Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τις δολοφονίες του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963, του αδελφού του, του Ρόμπερτ Κένεντι το 1968, καθώς και του ηγέτη του κινήματος για τα δικαιώματα του πολίτη Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ την ίδια χρονιά.

Πάνω από 50 χρόνια μετά τις δολοφονίες των αδελφών Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «οι οικογένειές τους και ο αμερικανικός λαός αξίζουν τη διαφάνεια και την αλήθεια. Είναι προς το εθνικό συμφέρον να δημοσιοποιήσουμε οριστικά όλα τα αρχεία που συνδέονται με αυτές τις δολοφονίες χωρίς καθυστέρηση», σύμφωνα με το διάταγμα.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μετά την εκλογή του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επαναλάβει την υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του να δημοσιοποιήσει τους τελευταίους φακέλους με τη διαβάθμιση «άκρως απόρρητο» που υπάρχουν στα Εθνικά Αρχεία αναφορικά με τη δολοφονία του JFK.

Η επίσημη επιτροπή, που ερεύνησε αυτή τη δολοφονία, κατέληξε το 1964 στο συμπέρασμα ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ένας πρώην κομάντο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είχε ζήσει στη Σοβιετική Ένωση, είχε δράσει μόνος του. Όμως η δολοφονία του προέδρου Κένεντι προκαλεί μέχρι σήμερα αναρίθμητες εικασίες.

Τον Δεκέμβριο 2022, τα Εθνικά Αρχεία δημοσιοποίησαν περισσότερα από 13.000 έγγραφα. Όμως η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε εμποδίσει τη δημοσιοποίηση χιλιάδων άλλων, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής - «Αναταράξεις» με την αναπομπή για τις πολλαπές συντάξεις - Τι αποφασίστηκε

Έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής - «Αναταράξεις» με την αναπομπή για τις πολλαπές συντάξεις - Τι αποφασίστηκε

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεδρίασε εκτάκτως γύρω στις 18:00 με πέντε ώρες καθυστέρηση, με αντικείμενο την εξέταση σειράς αναπομπών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αναπομπή του νόμου που αφορά τη ρύθμιση των πολλαπλών συνταξιοδοτικών ωφελημάτων κρατικών αξιωματούχων.

BEST OF TOTHEMAONLINE