Απέστειλαν κοινή επιστολή σε Γκουτέρες για το Κυπριακό Ούρσουλα και Κόστα

Απέστειλαν κοινή επιστολή σε Γκουτέρες για το Κυπριακό Ούρσουλα και Κόστα

Κοινή επιστολή απέστειλαν την Δευτέρα προς το ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, σχετικά με την επιθυμία της ΕΕ για ενεργή εμπλοκή στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, είπε ότι ήταν μια ολιγόλεπτη κοινωνική συνεύρεση, όπως και το δείπνο γενικότερα.

«Έμειναν για 10 με 15 λεπτά για μια συζήτηση κοινωνικού περιεχομένου», σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Όχι» Ανώτατου στο αίτημα του Νεκτάριου για κατακράτηση τεκμηρίων από Μονή Αββακούμ

«Όχι» Ανώτατου στο αίτημα του Νεκτάριου για κατακράτηση τεκμηρίων από Μονή Αββακούμ

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του μοναχού Νεκταρίου για έκδοση προνομιακού εντάλματος (certiorari), αναφορικά με το διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων από την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, ημερομηνίας 3 Ιουλίου του 2025, του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Σύμφωνα με τον αιτητή, τα τεκμήρια περιλαμβάνουν προσωπικά έγγραφα μοναχών, πνευματικές συνομιλίες, εξομολογητικές συζητήσεις, θρησκευτικά αρχεία, εικόνες και βίντεο προσώπων της Μονής.

BEST OF TOTHEMAONLINE