Στις 20 Μαΐου απαντούν στις κατηγορίες οι Τάττης και Καραχάν

Στις 20 Μαΐου απαντούν στις κατηγορίες οι Τάττης και Καραχάν

Στις 20 Μαΐου του 2025 θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, σχετικά με την υπόθεση σύλληψης του δημοσιογράφου Γιώργου Τάττη και του πολιτικού ακτιβιστή Οζ Καραχάν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί, όταν μετά την προσπάθειά τους να αναρτήσουν πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, προκλήθηκε επεισόδιο με μέλη της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους.

Η σημερινή διαδικασία ήταν ορισμένη για απάντηση έναντι του κατηγορητηρίου, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού όπως λέχθηκε εντός της αιθούσης από τον συνήγορο υπεράσπισης, Ευστάθιο Ευσταθίου, δεν τους έχει ακόμα παραδοθεί το σύνολο του μαρτυρικού υλικού από την κατηγορούσα Αρχή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των κατηγορουμένων εκκρεμεί ακόμα το ζήτημα της αποκάλυψης των εγγράφων, που κατέχει η κατηγορούσα Αρχή.

Επίσης, ο κ. Ευσταθίου υπέβαλε κατά τη διαδικασία αίτημα του Οζ Καραχάν, στο πλαίσιο άσκησης του δικαιώματος του για μετάφραση, όπως μεταφραστούν τα ουσιώδη έγγραφα, δηλαδή περιγραφή των γεγονότων και καταθέσεις, από τα ελληνικά στη μητρική του γλώσσα, την τουρκική, υποστηρίζοντας πως ο πελάτης του «πρέπει να αντιληφθεί την περιγραφή των γεγονότων, ώστε να υπερασπιστεί τη θέση του».

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Στάλα Χατζηκωνσταντή, έφερε ένσταση το αίτημα, λέγοντας πως είναι «υπερβολικό» και «χάσιμο χρόνου» να μεταφραστούν τα εν λόγω έγγραφα, με το Δικαστήριο να απορρίπτει τελικά το αίτημα.

Παρόντες στη διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο ήταν φίλοι και υποστηρικτές των δύο κατηγορουμένων, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, εκπρόσωποι της ΕΔΕΚ και της πρωτοβουλίας «Παγκύπρια Κινητοποίηση για την Ελευθερία της Κύπρου».

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι εκκρεμεί αγωγή στο δικαστήριο, που άσκησε ο Γιώργος Τάττης κατά του πρώην εργοδότη του, για την απόλυσή του δέκα μέρες μετά το περιστατικό.

Η υπόθεση επαναορίστηκε για απάντηση στις 20 Μαΐου του 2025, στις 08:30.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE