Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο στην επαρχία της Πάφου. Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε πολίτης στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων (ΑΑΔΙΠΑ), δύο μέλη της Αστυνομίας είχαν ανακόψει την πορεία του με μοτοσικλέτα επειδή αυτός δεν έφερε κράνος.
Ο αστυνομικός τον πληροφόρησε ότι θα του εκδώσει εξώδικο. Αυτός φέρεται να αντέδρασε έντονα και αρνήθηκε να παραλάβει το εξώδικο με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο. Τότε ο αστυφύλακας τον πληροφόρησε ότι είναι υπό σύλληψη λόγω της αντίδρασής του, επιχείρησε να του φορέσει χειροπέδες, αυτός αντιστάθηκε και προκλήθηκε ένσταση.
Τότε ο δεύτερος αστυνομικός που βρισκόταν στη σκηνή φέρεται να ανέσυρε το υπηρεσιακό του όπλο με αποτέλεσμα ο πολίτης να συμμορφωθεί και να λήξει το προς στιγμή επεισόδιο.
Μετά το πιο πάνω περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πολίτης προχώρησε σε καταγγελία στην ΑΑΔΙΠΑ για το γεγονός ότι ένας αστυφύλακας ανέσυρε όπλο εναντίον του. Η Ανεξάρτητη Αρχή διέταξε ποινική ανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και το ζητούμενο είναι κατά πόσον ο αστυνομικός είχε το δικαίωμα υπό τις περιστάσεις να ανασύρει το υπηρεσιακό του όπλο.