Πέταγμα χαρταετού με βροχές στο μενού - Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Πέταγμα χαρταετού με βροχές στο μενού - Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένονται κατά τόπους βροχές, αλλά και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές στα ανατολικά και το εσωτερικό.

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από την Τρίτη και μετά, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, ενώ το νησί θα επηρεάζεται από ένα ενισχυμένο βορειοανατολικό πεδίο ανέμων.

Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στο δυτικό μισό του νησιού, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αργότερα, δεν αποκλείεται σε περιοχές στα ορεινά, στα βόρεια και ενδεχομένως και σε περιοχή στο εσωτερικό, να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο αργότερα θα καταστούν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν, ιδιαίτερα στα προσήνεμα παράλια, όπου θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα ανατολικά και τα βόρεια θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες τοπικές νεφώσεις.

Την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE