Η νέα ρύθμιση διασφαλίζει ότι οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από όσους σχετίζονται με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.
Ο χώρος στάθμευσης θα βρίσκεται υπό 24ωρο έλεγχο από το προσωπικό υποδοχής, το οποίο θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και θα παρέχει πληροφορίες στο κοινό.
Το σύστημα περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη είσοδο και έξοδο οχημάτων με μπάρες, καταγραφή πινακίδων και διαβάθμιση τελών στάθμευσης, ως εξής:
- Έως 3 ώρες: Δωρεάν
- 3-5 ώρες: 2€
- Πέραν των 5 ωρών: 15€
Εξαιρέσεις από το τέλος στάθμευσης
Δωρεάν στάθμευση θα παρέχεται στις ακόλουθες κατηγορίες:
- Ασθενείς εξωτερικών ιατρείων που υπερβαίνουν το δωρεάν χρονικό όριο.
- Ασθενείς ημερήσιας φροντίδας.
- Νοσηλευόμενους ασθενείς, με δυνατότητα παροχής δωρεάν στάθμευσης σε ένα οικείο τους πρόσωπο.
- Άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ).
- Προσωπικό του νοσοκομείου που δεν διαθέτει προσωπικό χώρο στάθμευσης.
Η διαχείριση των εξαιρέσεων θα πραγματοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό των αντίστοιχων τμημάτων, το οποίο έχει ήδη λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια του ΟΚΥπΥ για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών και των επισκεπτών στα νοσηλευτήρια.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22603000 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.shso.org.cy/okypy-nea-metra-gia-ton-choro-stathmefsis-sto-geniko-nosokomeio-lefkosias/.