Φοβερό τροχαίο: Με ΤΑΚΑΤΑ το όχημα - Εκτοξεύθηκαν θραύσματα στην οροφή - Πώς γλίτωσε ο οδηγός

Φοβερό τροχαίο: Με ΤΑΚΑΤΑ το όχημα - Εκτοξεύθηκαν θραύσματα στην οροφή - Πώς γλίτωσε ο οδηγός

Άγιο φαίνεται να είχε οδηγός ενός από τα 82,000 υπό ανάκληση οχημάτων λόγω Takata ο οποίος ενεπλάκη σε ατύχημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «ΑLPHA Ενημέρωση» άνοιξε ο αερόσακος και τα θραύσματα εκτοξεύθηκαν στην οροφή του οχήματος. Μάλιστα ο ίδιος γλύτωσε λόγω ύψους.

Καλεσμένος στην εκπομπή, ο Μηχανολόγος Πάνος Κέστας, ανέφερε ότι από το ατύχημα είχαν ενεργοποιηθεί όλοι οι αερόσακοι και το αυτοκίνητο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Οι εικόνες δείχνουν διάβρωση στο εσωτερικό του αερόσακου ενώ σύμφωνα με τον κ. Κέστα η υγρασία έχει παίξει σημαντικό ρόλο και όταν ενεργοποιήθηκε ο αερόσακος, θραύσματα από τον αερόσακο εκτοξεύθηκαν προς τα πάνω.

«Η υγρασία κάνει την νιτρική αμμωνία να είναι ασταθής με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκραγεί από μόνη της ή και να προκληθεί μεγαλύτερη έκρηξη. Λόγω του ύψους του οδηγού, το κάθισμα βρισκόταν προς τα πίσω, με αποτέλεσμα, από τύχη, τα θραύσματα να περνούν από μπροστά του και να καρφώνονται στην οροφή», σημείωσε.

Τόνισε ότι κανένας οδηγός δεν θα πρέπει να απεγκαταστήσει μόνος του τον αερόσακο και απηύθυνε έκκληση στους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα για τη δημόσια ασφάλεια.

Δείτε εικόνες στο σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE