Καιρός: Θα παγώσει το κοκαλάκι μας - Ισχυροί άνεμοι χτυπούν το νησί - Πόσα εκατοστά εφτασε το χιόνι

Καιρός: Θα παγώσει το κοκαλάκι μας -  Ισχυροί άνεμοι χτυπούν το νησί - Πόσα εκατοστά εφτασε το χιόνι

Χαμηλή πίεση σε συνδυασμό με ψυχρή αέρια μάζα και ενισχυμένο βόρειο ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή σύμφωνα με το πρωινό δελτίο καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στα ορεινά θα πέσει ελαφρύ χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές στα παράλια, ενώ στα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους -4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να χιονίσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή, τα οποία είναι πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή.

Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου (5:00), ήταν 13 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 16 εκατοστά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE