Τραμπ: Δεν πρόκειται να τινάξω το Ιράν στον αέρα... αλλά δεν θέλω να έχει πυρηνικά

Τραμπ: Δεν πρόκειται να τινάξω το Ιράν στον αέρα... αλλά δεν θέλω να έχει πυρηνικά

Δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν, διέψευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι εκείνος θέλει να κάνει συμφωνία με την Τεχεράνη.

«Θέλω το Ιράν να είναι μια μεγάλη και επιτυχημένη χώρα, αλλά και μια χώρα που δεν μπορεί να έχει πυρηνικό όπλο. Οι αναφορές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεργασία με το Ισραήλ, πρόκειται να τινάξουν το Ιράν στον αέρα, είναι απόλυτες υπερβολές», έγραψε ο Τραμπ στην κοινωνική του πλατφόρμα Truth Social.

«Θα προτιμούσα πολύ μια αναθεωρημένη πυρηνική ειρηνευτική συμφωνία, η οποία θα αφήσει το Ιράν να αναπτυχθεί και να ευημερήσει ειρηνικά», γράφει και προσθέτει: «Θα πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτή αμέσως και να έχουμε μια μεγάλη γιορτή στη Μέση Ανατολή όταν υπογραφεί και ολοκληρωθεί. Ο Θεός να ευλογεί τη Μέση Ανατολή!».

Χθες, ο Τραμπ επανέφερε την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να μηδενιστούν οι εξαγωγές πετρελαίου του, προκειμένου να εμποδιστεί η Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

Η κίνηση αυτή επαναφέρει τη σκληρή πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ιράν που εφάρμοσε ο Τραμπ καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης θητείας του. Το Ιράν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η πολιτική αυτή «θα μετατραπεί σε άλλη μια αποτυχία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE