Αννίτα μετά από συνάντηση ΔΗΣΥ-ΠτΔ: «Τώρα είναι η ώρα για συλλογική δράση» - «Να αναλύσουμε σωστά τα πολιτικά δεδομένα» - Δείτε βίντεο

Αννίτα μετά από συνάντηση ΔΗΣΥ-ΠτΔ: «Τώρα είναι η ώρα για συλλογική δράση» - «Να αναλύσουμε σωστά τα πολιτικά δεδομένα» - Δείτε βίντεο

Έτοιμος δηλώνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός να στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια για την ενίσχυση των θέσεων της πλευράς μας στο Κυπριακό, μετά από συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Βρισκόμαστε ίσως στην κρισιμότερη καμπή για το Κυπριακό, μετά το 1974, και είναι εδώ που θα κριθεί κατά πόσο θα κρατηθεί ζωντανή ή όχι η προοπτική για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων» δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μετά από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κ. Δημητρίου, την οποία πλαισίωναν μέλη της ηγεσίας και της Ομάδας Κυπριακού, επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα για συλλογική δράση υπογραμμίζοντας: «Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη τη δεδομένη στιγμή και πρέπει να συμβάλουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις προσπάθειες ενίσχυσης των θέσεων της δικής μας πλευράς».

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να συμβάλει στον υπέρτατο στόχο που δεν είναι άλλος από την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξήγησε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ζητήσαμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε αναλυτικά τις δικές μας πολιτικές εκτιμήσεις και εισηγήσεις, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε απέναντι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η δική μας πλευρά.

Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξη ή απαισιόδοξη μετά τα όσα άκουσε διευκρίνισε ότι δεν είναι θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας. «Είναι θέμα ρεαλισμού. Να γνωρίζουμε τι έχουμε να διαχειριστούμε. Να σκεφτούμε στρατηγικά, να αναλύσουμε σωστά τα πολιτικά δεδομένα που αφορούν το Κυπριακό και έχουν να κάνουν και με τις εξελίξεις στην περιοχή. Και έτσι υπεύθυνα να προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE