Τα αλυσιδωτά προβλήματα που φέρνουν οι αερόσακοι TAKATA
03.02.2025 - 21:06
Από σήμερα ξεκινά η δεύτερη φάση ανησυχίας των πολιτών που αφορά τις ακινητοποιήσεις οχημάτων είτε με προβληματικούς αερόσακους, είτε με προβληματικά φρένα.
Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, Ελένη Φανάρη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, ένα πρόβλημα τους πολίτες αλλά και τους μηχανικούς είναι και το ΜΟΤ.
Κάποιες εταιρείες αυτοκινήτων έχουν ενημερώσει έγκαιρα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και τα οχήματα τους είναι στην λίστα των αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ.
Τα οχήματα που είναι στην λίστα δεν μπορούν να περάσουν από έλεγχο αλλά είναι και κάποια άλλα που δεν είναι στο σύστημα και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Υπουργείο να μην γίνεται ο τεχνικός έλεγχος.
Έτοιμοι είναι οι μηχανικοί να συνεισφέρουν για την κατάσταση των αερόσακων, καθώς, όπως αναφέρουν είναι δουλειά ρουτίνας.
Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.