Μεγάλη απάτη μέσω διαδικτύου για αγορά τρακτέρ αξίας 150 χιλ. ευρώ - Σύλληψη 76χρονου καταζητούμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα

Μεγάλη απάτη μέσω διαδικτύου για αγορά τρακτέρ αξίας 150 χιλ. ευρώ - Σύλληψη 76χρονου καταζητούμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα

Η Αστυνομία, μετά από συνεργασία με τις Αρχές της Γερμανίας, προχώρησε στη σύλληψη άντρα ηλικίας 76 ετών, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο 76χρονος καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, που εξέδωσαν εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση από το ΤΑΕ Λάρνακας της υπόθεσης διαδικτυακής απάτης. Αυτός εντοπίστηκε στη Γερμανία στις 24 περασμένου Νοεμβρίου και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από δικαστική διαδικασία, οι Αρχές της Γερμανίας ενέκριναν το αίτημα για έκδοση του στην Κύπρο.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη Γερμανία από όπου χθες συνόδευσαν αεροπορικώς τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Με την άφιξη τους στην Κύπρο, προχώρησαν στη σύλληψη του με δικαστικό ένταλμα.

Την απάτη κατήγγειλε στην Αστυνομία, κάτοικος Λάρνακας. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο ίδιος προχώρησε μέσω διαδικτύου, τον Αύγουστο, 2022, στην αγορά οχήματος τύπου τρακτέρ, αξίας 150 χιλιάδων ευρώ. Αφού απέστειλε με έμβασμα τα χρήματα και ωστόσο ουδέποτε παρέλαβε το όχημα, διαπίστωσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Λάρνακας, σε συνεργασία με τις Αρχές της Γερμανίας, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 76χρονου.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 76 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE