Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξετάζει στο στάδιο αυτό το περιεχόμενο των διαταγμάτων σε σχέση με τους προβληματικούς αερόσακους Takata, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Αλέξης Βαφεάδης.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι «το διάταγμα δεν θα είναι ένα, αλλά διάφορα για να καλύψουν όλα τα θέματα που προνοούνται στη νομοθεσία».
«Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε να δούμε ποιες επιλογές έχουμε, ούτως ώστε να δοθούν στη Νομική Υπηρεσία για τη δική της γνωμάτευση», πρόσθεσε.
Ανέφερε πως «σημαντικό είναι οτιδήποτε αποφασίσουμε να μπορεί να εφαρμοστεί με βάση τη νομοθεσία».
Σε παρατήρηση ότι όσο πιο πολύ καθυστερεί να βγει το διάταγμα τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι «η νομοθεσία προβλέπει για την έκδοση του διατάγματος τις 3 Φεβρουαρίου», διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα ξεπεραστεί αυτή η ημερομηνία και ότι στόχος είναι «να το εκδώσουμε και πιο γρήγορα».
«Όχι βέβαια αυτό το οποίο βασίζεται στη συγκεκριμένη νομοθεσία που πέρασε αλλά βασισμένο σε άλλες νομοθεσίες», πρόσθεσε.
Ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «είναι κάτι το οποίο αντιλαμβανόμαστε και θέλουμε να το χειριστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά να το χειριστούμε με ένα τρόπο που να είναι σωστός».
«Για αυτό το κοιτάζουμε με τόση σοβαρότητα», πρόσθεσε.
Κυρτώματα
Αναφορικά με την αφαίρεση κυρτωμάτων από τους δρόμους, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «για να αφαιρεθούν κυρτώματα πρέπει να αιτηθούν οι δήμοι και οι κοινότητες, οι οποίοι διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο» και πρόσθεσε πως δεν είναι τα Δημόσια Έργα που διαχειρίζονται όλο το οδικό δίκτυο.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει αρμοδιότητα σε όλο το οδικό δίκτυο και συνεπώς δεν μπορεί να πάει μια μέρα και να ξεκινήσει να αφαιρεί κυρτώματα», πρόσθεσε.
Ο κ. Βαφεάδης επανέλαβε ότι «πρέπει να έρθει αίτηση από τους δήμους και κοινότητες, να εξεταστεί από τον αρμόδιο φορέα, να κριθεί ότι είναι ασφαλές ή ότι μπορεί να ληφθούν άλλα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού και στη συνέχεια να αφαιρεθούν».
Αυτή είναι μια διαδικασία, σύμφωνα με τον Υπουργό, «την οποία αναμένουμε να δούμε να υλοποιείται από τους δήμους και τις κοινότητες».
Ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα είχαμε 180 αιτήσεις τις οποίες διαχειριστήκαμε» και πρόσθεσε πως αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν περίπου 2.500 κυρτώματα στην Κύπρο «έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε».
«Δυστυχώς, δεν είναι στο χέρι μας. Όταν έρθουν αιτήματα εμείς θα τα δούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εντυπωσιακές εικόνες από το κατάλευκο Τρόοδος - Πόσο έφτασε το ύψος του χιονιού
• Διασωληνωμένα τέσσερα πρόσωπα με γρίπη - Γεμίζουν τα Νοσοκομεία
• Αίσιο τέλος: Βρέθηκε σώος ο νεαρός σκιέρ που αγνοούνταν στο Σέλι
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις