Ανησυχία για την ασφάλεια κατεχόμενων λιμανιών μετά την είσοδο Τούρκου εκτελεστή

Ανησυχία για την ασφάλεια κατεχόμενων λιμανιών μετά την είσοδο Τούρκου εκτελεστή

Σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στα κατεχόμενα λιμάνια της Κύπρου έχουν προκύψει, μετά την παράνομη είσοδο ενός εκτελεστή από την Τουρκία, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο.

Ο Ουνάλ Σιβρί, ο οποίος είχε σκοπό να δολοφονήσει έναν ιδιοκτήτη τράπεζας, κατάφερε να εισέλθει στα κατρεχόμενα κρυμμένος σε φορτηγό TIR, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι και σφαίρες. Το περιστατικό αυτό έχει πυροδοτήσει δημόσια συζήτηση στα κατεχόμενα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια και ιδίως για τη χρήση του μηχανήματος X-ray στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας. Ο «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί, δήλωσε ότι από τα 200 φορτηγά TIR που φτάνουν καθημερινά στο λιμάνι της Αμμοχώστου, μόνο τα 20 περνούν από το μηχάνημα X-ray. Αντίστοιχα, ο «υπουργός οικονομικών», Οζντεμίρ Μπέροβα, ανέφερε ότι το μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει μόνο το 10% των οχημάτων.

Το Κόμμα του Λαού (ΚΛ) ζητά με ανακοίνωσή του την λήψη μέτρων επειγόντως για κάλυψη του ελλείμματος ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους έξι μήνες συνελήφθησαν τρεις εκτελεστές με όπλα.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» υπογραμμίζει ότι τα σύνορα έχουν μετατραπεί σε «σουρωτήρι», αναφέροντας παλαιότερα περιστατικά δολοφονιών από εκτελεστές που ήρθαν από την Τουρκία, όπως του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί και του επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι.

Επιπλέον, ο «πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου», Μπερτάν Οζέρνταγ, εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση της εγκληματικότητας στα κατεχόμενα, αναφέροντας την ανάγκη καταπολέμησης εγκλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και την έλλειψη «δικαστών» σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο - Η απάντηση Λετυμπιώτη για πόρισμα Θανάση, θέσεις Τατάρ και Ηλεκτρική Διασύνδεση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE