«Οι πληροφορίες που έρχονται από το Μαγδεμβούργο προμηνύουν το χειρότερο», λέει ο Όλαφ Σολτς

«Οι πληροφορίες που έρχονται από το Μαγδεμβούργο προμηνύουν το χειρότερο», λέει ο Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε τον αποτροπιασμό μου μετά την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της βόρειας Γερμανίας, όπου δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος.

«Οι πληροφορίες που έρχονται από το Μαγδεμβούργο προμηνύουν το χειρότερο. Η σκέψη μου είναι κοντά στα θύματα και τους οικείους τους. Είμαστε στο πλευρό τους και στο πλευρό των κατοίκων του Μαγδεμβούργου. Ευχαριστώ τις ομάδες διάσωσης που συμμετέχουν, σε αυτές τις ώρες αγωνίας», έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ θα μεταβούν στο Μαγδεμβούργο το Σάββατο στον τόπο του δυστυχήματος.

Το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά για τουλάχιστον 400 μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE