Τατάρ: «Σημείο καμπής» για Τ/κ τα γεγονότα του 1963»

Τατάρ: «Σημείο καμπής» για Τ/κ τα γεγονότα του 1963»

Μήνυμα για την «εβδομάδα εθνικού αγώνα και μαρτύρων», έστειλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον Δεκέμβριο του 1963, λέγοντας ότι αποτελούν «σημείο καμπής του εθνικού αγώνα» των Τ/κ.

Σε μήνυμά του αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της αντίστασης που πρόβαλλαν οι Τουρκοκύπριοι «ενάντια στις πιέσεις και την αδικία». 

«Επιδιώκουμε», δήλωσε, «να μην υπάρξει επανάληψη των δραματικών γεγονότων του παρελθόντος και να διασφαλιστεί ότι οι Τουρκοκύπριοι θα ζουν σε συνθήκες ασφάλειας και διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων». Πρόσθεσε πως με τη διαρκή υποστήριξη της Τουρκίας, οι ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος θα είναι «ακατάπαυστες» προκειμένου να διατηρηθεί «η κυριαρχία και η ισότιμη διεθνής υπόστασή μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE