Εγκρίθηκε ο «προϋπολογισμός» του ψευδοκράτους

Εγκρίθηκε ο «προϋπολογισμός» του ψευδοκράτους

Η «βουλή» ενέκρινε τον «προϋπολογισμό» του ψευδοκράτους για το 2025, ύψους 136,94 δισ. τουρκικών λιρών. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτή συνεδρίαση, με 29 ψήφους υπέρ και 9 κατά. 

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, σε σύντομη ομιλία του προς το «κοινοβούλιο», εξέφρασε την ευχή ο «προϋπολογισμός» να είναι ευεργετικός και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην κατάρτισή του.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Σαλάχι Σαχίνερ, δήλωσε ότι το 2025 δεν θα ξεκινήσει καλά, κατηγορώντας την «κυβέρνηση» ότι «σφίγγει τον λαιμό του λαού» για να βρει πόρους για το έλλειμμα που προκαλείται από «την παροχή προνομίων σε λίγες εταιρείες». Ο κ. Σαχίνερ προέβλεψε ότι το φετινό δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι πολύ πάνω από 18 δισεκατομμύρια λίρες, χαρακτηρίζοντας τον «προϋπολογισμό» «ένδειξη χρεοκοπίας» και την «κυβέρνηση» ως υπεύθυνη.

Ο «νόμος για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2025» θα τεθεί σε ισχύ μετά την υπογραφή του από του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τη δημοσίευσή του στην «εφημερίδα της κυβερνήσεως».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE