Νέα σεισμική δόνηση στην Κύπρο - Οι περιοχές που ταρακουνήθηκαν

Νέα σεισμική δόνηση στην Κύπρο - Οι περιοχές που ταρακουνήθηκαν

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κύπρο, το πρωί της Τετάρτης 04 Δεκεμβρίου. 

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο σημειώθηκε, περίπου, στις 11:15 το πρωί.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λευκωσία.

 

Η επίσημη ανακοίνωση

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2024 και τοπική ώρα 11:09, καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητός σεισμός μεγέθους 5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλις Χρυσοχούς με εστιακό βάθος 32 χιλιόμετρα. Έγινε έντονα αισθητός στα νότια παράλια της Τουρκίας, αισθητός στις επαρχίες Λευκωσίας, Πάφου, Κερύνειας και Λεμεσού και αντιληπτός στην υπόλοιπη Κύπρο.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ρήγμα στον ΔΗΣΥ με παρέμβαση Χάρη: «Δεν στηρίζω Αβέρωφ» – Βολές για πολιτικό εκβιασμό και παρασκήνιο

Ρήγμα στον ΔΗΣΥ με παρέμβαση Χάρη: «Δεν στηρίζω Αβέρωφ» – Βολές για πολιτικό εκβιασμό και παρασκήνιο

Σαφείς αποστάσεις από ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028 παίρνει ο Χάρης Γεωργιάδης, με επιστολή του προς την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2026. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι, εάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιλεγεί ως υποψήφιος του κόμματος, δεν θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία για τη στήριξή του, ενώ αφήνει αιχμές για τις εσωκομματικές εξελίξεις, κάνοντας λόγο για συνθήκες πίεσης και «απροκάλυπτου πολιτικού εκβιασμού».

BEST OF TOTHEMAONLINE