Την πολιτική του βούληση για προώθηση του γραμματισμού τόνισε o Κώστας Καδής

Την πολιτική του βούληση για προώθηση του γραμματισμού τόνισε o Κώστας Καδής

Την πολιτική του βούληση για προώθηση, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δράσεων και πολιτικών προώθησης του γραμματισμού τόνισε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία και στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: “Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Συνθέτοντας Κοινωνικο-πολιτισμικές, Φιλοσοφικές, Παιδαγωγικές και Τεχνολογικές Πτυχές”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη σημασία και την αναγκαιότητα της προώθησης και ανάπτυξης του γραμματισμού.

Βασικός σκοπός του Συνεδρίου είναι να ενδιατρίψει στις διάφορες πτυχές του γραμματισμού, να αναδείξει συναφή με αυτές ζητήματα και να λειτουργήσει ως μια δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής θεωρητικών θέσεων, ερευνητικών πορισμάτων και καλών πρακτικών ανάμεσα σε ερευνητές, εκπαιδευτικούς αλλά και οργανωμένους φορείς που ενεργοποιούνται στον χώρο του γραμματισμού.

Στο Συνέδριο φιλοξενούνται, ως βασικοί ομιλητές, τα πλέον κορυφαία ονόματα στον ερευνητικό επιστημονικό χώρο του γραμματισμού: ο Δρ Brian Street, ο Δρ Jackie Marsch και ο Δρ Αργύρης Αρχάκης. Παράλληλα, με τις κεντρικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις, εργαστήρια και συμπόσια από κύπριους και ξένους ερευνητές και μελετητές των θεμάτων του γραμματισμού.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Πρακτικές προώθησης του γραμματισμού στο εκπαιδευτικό μας σύστημα»

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν 350 άτομα, στελέχη της εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ακαδημαϊκοί, ερευνητές/τριες, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, φοιτητές/τριες, μέλη Κυβερνητικών και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και ιδιώτες, οι οποίοι/ες επιδεικνύουν ενδιαφέρον ή και δραστηριοποίηση στον Γραμματισμό.

Το Συνέδριο διοργανώνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης του Γραμματισμού, τον Ερευνητικό Οργανισμό CARDET και τις Διευθύνσεις της Δημοτικής, της Μέσης Γενικής και της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με κύριο θέμα την ετοιμασία του τελικού κειμένου με τις προτάσεις που θα πάνε στο Καταστατικό Συνέδριο, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου.