Συνεχίζονται τα περιστατικά καταρροϊκού πυρετού στα πρόβατα στα κατεχόμενα

Συνεχίζονται τα περιστατικά καταρροϊκού πυρετού στα πρόβατα στα κατεχόμενα

Ο Μουσταφά Ναΐμογουλαρί της «ένωσης κτηνοτρόφων» στα κατεχόμενα δήλωσε σύμφωνα με την Diyalog ότι η ασθένεια του καταρροϊκού πυρετού στα πρόβατα συνεχίζει να πλήττει τα ζώα.

"Τα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά άργησαν. Τις τελευταίες 30 ημέρες χάθηκαν 500 αιγοπρόβατα. Πάνω από 100 επιχειρήσεις τέθηκαν σε καραντίνα. Η αποζημίωση για τις απώλειες δεν καλύπτει ούτε το 50% των ζημιών", ανέφερε.

Σημείωσε ότι οι ψεκασμοί έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα και ότι "η μόνη τους σωτηρία είναι ότι ο καιρός γίνεται πιο κρύος".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του Προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος άμεσα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Η ανακοίνωσή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με κύριο θέμα το κυπριακό, οι εξελίξεις μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και ενόψει της νέας διάσκεψης, τον ερχόμενο Ιούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE