ΥΓΕΙΑ

Είναι σωστό να χρησιμοποιούμε την ίδια πετσέτα για να σκουπίσουμε το πρόσωπο και το σώμα;

Είναι σωστό να χρησιμοποιούμε την ίδια πετσέτα για να σκουπίσουμε το πρόσωπο και το σώμα;

Όσον αφορά στις πετσέτες του μπάνιου, δεν υπάρχουν τυχαία τρεις κατηγορίες: Για τα χέρια, για το πρόσωπο και για το σώμα. Όχι, δεν είναι ούτε θέμα μάρκετινγκ, ούτε θέμα περισσότερου ή λιγότερου υφάσματος. Ο διαχωρισμός αυτός έχει γίνει επειδή για λόγους υγιεινής, κάθε σημείο του σώματός μας πρέπει να το σκουπίζουμε με διαφορετική πετσέτα και να μην τις μπερδεύουμε αναμεταξύ τους.

Σε κάθε μπάνιο λοιπόν, πρέπει να υπάρχουν τρεις πετσέτες: Μία για να σκουπίζουμε τα χέρια μας, μία για να σκουπίζουμε το πρόσωπό μας και μία για να σκουπίζουμε το σώμα μας και οι λόγοι είναι πολλοί. Ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι ότι η χρήση της ίδιας πετσέτας σε πρόσωπο και σώμα μπορεί να αποτελέσει δυνητικά αιτία μεταφοράς βακτηρίων που θα προκαλέσουν ερεθισμούς.

Όπως λοιπόν δεν θα χρησιμοποιούσατε αφρόλουτρο για να πλύνετε και κρέμα σώματος για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας, έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε και την πετσέτα που σκουπίζετε το σώμα σας για να σκουπίσετε το πρόσωπό σας, επειδή η πετσέτα του σώματος, μπορεί να έχει πάνω της βακτήρια που αν μεταφερθούν στην επιδερμίδα του προσώπου θα προκαλέσουν σοβαρά δερματολογικά προβλήματα και μολύνσεις ( όπως το e.coli.)

Aυτό λοιπόν που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως δεν μοιραζόμαστε τις πετσέτες μας με άλλα άτομα και δεν μπερδεύουμε τις πετσέτες του προσώπου με του σώματος. Είναι δυο βασικοί κανόνες υγιεινής που καλό είναι να τους τηρούμε πιστά για να μην αναγκαστούμε να επισκεφθούμε το δερματολόγο.

Πηγή: Newsbeast.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χωρίς τέλος το θρίλερ με τα νεκρά βρέφη στην Ελλάδα - Τα ερωτήματα και το ξέσπασμα της 24χρονης που λέει «δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου»

• Στα χέρια της Αστυνομίας άλλος ένας για την επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό

• Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείων - Δείτε βίντεο

• Φωτογραφίσεις μαθητών στο σχολείο και στις σχολικές γιορτές: Υπάρχει δικλείδα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων για τα παιδιά;

• Αντώνης Αβούρης: Ο Κύπριος που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας μιλά στο «Τ»

• Μαυρίκιος Μαυρικίου-Ιλάειρα Ζήση: Το πρώτο ταξίδι της κόρης τους στην Ελλάδα - Το βίντεο από το αεροπλάνο



Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Το 2017 στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκοουτέρες σε μία από τις δηλώσεις του τότε, έλεγε ότι το πώς θα ζήσουν οι Ε/κ και οι Τ/κ είναι ένα θέμα που αφορά τους ίδιους. Άλλωστε σε εκείνη τη διάσκεψη στην οποία «φτάσαμε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν διανύσαμε το τελευταίο μίλι» όπως λένε διάφοροι εδώ στο νησί, το ζητούμενο ήταν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα, τα πράγματα κυλούσαν αργά και βασανιστικά, με το κυπριακό να παραμένει στάσιμο και χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών, από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά και εντός του πλαισίου Γκουτέρες, το οποίο και αυτό έγινε σαν «το μνήμα του Αγ. Νεοφύτου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top