ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αντώνης Αβούρης: Ο Κύπριος που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας μιλά στο «Τ»

Αντώνης Αβούρης: Ο Κύπριος που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας μιλά στο «Τ»

O Αντώνης Αβούρης από τη Λεμεσό, είναι Κύπριος Chef που διαπρέπει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Παρίσι, ο οποίος βραβεύθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού San Pellegrino (Young Chef -Region France).

Ο 27χρονος Λεμεσιανός που εργάζεται ως sous chef, στο εστιατόριο Mosuke στο Παρίσι, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, παραχώρησε συνέντευξη στο ThemaOnline και μας μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την αγάπη του για τη μαγειρική και τα ταξίδια του στον κόσμο των γεύσεων.

Πώς περιγράφεις τα παιδικά σου χρόνια;

Θα περιέγραφα τα παιδικά μου χρόνια γεμάτα εμπειρίες καλές και κακές. Πολλές εκδρομές σε βουνά και θάλασσα( ευχαριστώ τους γονείς μου που αγαπούν τη φύση και μου το μετέφεραν και εμένα. Είμαι της τελευταίας γενιάς παιδιά που παίζανε στα χωράφια και ήταν ανέμελα στη φύση.  

Η μαγειρική ήταν πάντα μέρος της ζωής σου;

Από τότε που με θυμάμαι μικρός ήταν η εμμονή μου και η μεγάλη μου περιέργεια η μαγειρική στη ζωή μου . Μεγάλωσα σε μια οικογένεια μαγείρων πρώτα ο προ παππούς μου μετά η γιαγιά μου και τώρα εγώ ίσως τελικά να ήταν γραφτώ μου οι μαγειρική.

Από ποια ηλικία κατάλαβες ότι εκτός από χόμπι θα μπορούσε να γίνει η επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Δεν θα έλεγα πως η  μαγειρική ήταν ποτέ σαν χόμπι για εμένα αλλά παραπάνω σαν ένα φλέρτ  προσωπικό. Από την ηλικία τον 12-13 μου μαγείρευα όσο μπορούσα και μάθαινα από τη γιαγιά μου. Στα 15 μου ξεκίνησα να δουλεύω δειλά δειλά στις κουζίνες. Στα 17 μου σοβάρεψε η κατάσταση, ήταν η ηλικία που άρχισα να μαθαίνω για τα εστιατόρια με αστέρια Michelin, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Γαστρονομίας κλπ. Όσα παραπάνω μάθαινα τόσο παραπάνω ΄΄εθιζόμουν΄΄ στο επάγγελμα.

Πού ολοκλήρωσες τις σπουδές σου;

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο ΑΞΙΚ Λευκωσία το οποίο τώρα πλέον μεταφέρθηκε Πάφο και αν δεν κάνω λάθος  άλλαξε και το όνομα.

Πότε πήγες στο Παρίσι και σε τι ηλικία ήσουν;

Είχα αποφασίσει να μετακομίσω Γαλλία από τα τέλη του 2021. Φεβρουάριο του 2022 ακόμα ένα όνειρο μου έκανα  πραγματικότητα και επιτέλους μετακόμισα Παρίσι. Νομίζω ήμουν 24 όταν ήρθα Γαλλία 

Εργάστηκες ως σεφ σε άλλες χώρες πριν βρεθείς στην Γαλλία;

Είχα δουλέψει πολύ λίγο σε κάποια εστιατόρια Michelin Λονδίνο και μετά Δανία, Κοπεγχάγη στα 19-20 μου στο Noma 

Τα πρώτα χρόνια αντιμετώπισες δυσκολίες;

Εάν μιλάμε για το όταν μετακόμισα Γαλλία ναι , Εννοείτε πως αντιμετώπισα απέραντες δυσκολίες και ακόμα αντιμετωπίζω αλλά όλα είναι μέρος της ζωής που επέλεξα να κάνω. 

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό στοιχείο σε μια συνεργασία;

Πειθαρχία και τελειότητα, τελειομανία. Οργάνωση και φυσικά να υπάρχει πάθος  για τη δουλειά μεταξύ των συναδέλφων επειδή όταν δεν υπάρχουν όλα αυτά πολλά άλλα προβλήματα και κόντρες δημιουργούνται χωρίς τελειωμό.  

Υπάρχει κάποιο πιάτο ή υλικό που ξεχωρίζεις;

Τα αγαπημένα μου υλικά που μου θυμίζουν πάντα τη Κύπρο είναι πολλά αλλά τα πιο κύρια, ελιά, χαλούμι, σύκο, τριαντάφυλλο και άλλα πολλά.

Από την Κυπριακή κουζίνα, ποιο φαγητό είναι το αγαπημένο σου;

Κλασικά θα έλεγα τα σουβλάκια, το μπούκωμα της γιαγιάς μου και οτιδήποτε άλλο φτιάχνει.

Η Κυπριακή και η ελληνική γαστρονομία πόσο αγαπητή είναι στον κόσμο της Γαλλίας;

Είναι πολύ αγαπητή  η μεσογειακή κουζίνα στην Γαλλία επειδή τους θυμίζει το καλοκαίρι, διακοπές , ήλιο και έχουμε πολύ έντονες αλλά αναζωογονητικές γεύσης. Νομίζω τα πιο γνωστά είναι το σουβλάκι και η ελληνική σαλάτα.

Μια ευχή για τους νέους μάγειρες;

Να στοχεύουν ψηλά. Με το κατάλληλο mindset  και πολύ σκληρή δουλειά τα όνειρα και οι στόχοι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ότι και να κάνουν να το κάνουν με πάθος και πολύ αγάπη αυτό κάνει τον κάθε μάγειρα να ξεχωρίζει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χωρίς τέλος το θρίλερ με τα νεκρά βρέφη στην Ελλάδα - Τα ερωτήματα και το ξέσπασμα της 24χρονης που λέει «δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου»

• Καιρός: Μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία - Η πρόγνωση για την αυριανή αργία

• Το Ισραήλ έπληξε στο Ιράν εγκαταστάσεις που παράγουν καύσιμα πυραύλων

• Φωτογραφίσεις μαθητών στο σχολείο και στις σχολικές γιορτές: Υπάρχει δικλείδα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων για τα παιδιά;

• Μαυρίκιος Μαυρικίου-Ιλάειρα Ζήση: Το πρώτο ταξίδι της κόρης τους στην Ελλάδα - Το βίντεο από το αεροπλάνο



Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Το 2017 στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκοουτέρες σε μία από τις δηλώσεις του τότε, έλεγε ότι το πώς θα ζήσουν οι Ε/κ και οι Τ/κ είναι ένα θέμα που αφορά τους ίδιους. Άλλωστε σε εκείνη τη διάσκεψη στην οποία «φτάσαμε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν διανύσαμε το τελευταίο μίλι» όπως λένε διάφοροι εδώ στο νησί, το ζητούμενο ήταν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα, τα πράγματα κυλούσαν αργά και βασανιστικά, με το κυπριακό να παραμένει στάσιμο και χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών, από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά και εντός του πλαισίου Γκουτέρες, το οποίο και αυτό έγινε σαν «το μνήμα του Αγ. Νεοφύτου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top