ΥΓΕΙΑ

Πως κάποιοι άνθρωποι προχωρούν στην ζωή τους - Δεν κολλάνε σε αυτά τα πέντε πράγματα

Πως κάποιοι άνθρωποι προχωρούν στην ζωή τους - Δεν κολλάνε σε αυτά τα πέντε πράγματα

Η ζωή είναι ένα ταξίδι, και όπως σε κάθε περιπέτεια, είναι σημαντικό να προχωράμε μπροστά. Τι κάνει την διαφορά; Οι άνθρωποι που είναι πιο επιτυχημένοι στην πρόοδο στη ζωή τους δεν κολλάνε σε ορισμένα πράγματα.

Υπάρχουν 5 συγκεκριμένα πράγματα που αυτοί που προοδεύουν συνεχώς δεν επιτρέπουν ποτέ να τους κρατήσουν πίσω. Ας εμβαθύνουμε σε αυτά και ας δούμε πώς μπορείς να απελευθερωθείς και να προχωρήσεις.

1) Φόβος αποτυχίας

Όταν πρόκειται να προχωρήσουμε στη ζωή, ο φόβος της αποτυχίας είναι ένα σημαντικό εμπόδιο. Αλλά όσοι προοδεύουν σταθερά, αντιμετωπίζουν την αποτυχία διαφορετικά. Οι άνθρωποι που πάντα προχωρούν δεν συνδέονται με τον φόβο της αποτυχίας. Αντίθετα, το βλέπουν ως αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού τους.

Σκεφτείτε το. Η αποτυχία δεν είναι το τέλος του κόσμου. Είναι μια ευκαιρία μάθησης, μια ευκαιρία για ανάπτυξη και βελτίωση. Είναι ένα σκαλοπάτι στο μονοπάτι προς την επιτυχία.

Με την απομάκρυνση από το φόβο της αποτυχίας, αυτά τα άτομα είναι σε θέση να αναλάβουν ρίσκα, να δοκιμάσουν νέα πράγματα και τελικά να προχωρήσουν στη ζωή. Δεν επιτρέπουν την πιθανότητα αποτυχίας να τους εμποδίσει να επιδιώξουν τους στόχους τους.

2) Το παρελθόν

Ο,τι έγινε έγινε. Το παρελθόν είναι σαν τα χθεσινά νέα — έφυγαν.

Ωστόσο, τόσοι πολλοί από εμάς προσκολλώνται σε αυτό, επαναλαμβάνοντας τις γκάφες μας ή αναπολώντας για τις καλές μέρες. Αυτοί όμως που το προχωρούν πραγματικά στη ζωή δεν μένουν στο παρελθόν.

Υπάρχει μια έννοια γνωστή ως «παροδικότητα». Είναι η ιδέα ότι όλα αλλάζουν συνεχώς, τίποτα δεν είναι μόνιμο. Αυτό περιλαμβάνει τις εμπειρίες μας, τα συναισθήματά μας, ακόμα και τον εαυτό μας. Με την κατανόηση και την αποδοχή της παροδικότητας, μπορούμε να αφήσουμε την προσκόλλησή μας στο παρελθόν. Σταματάμε να αφήνουμε τα παλιά λάθη να μας καθορίζουν. Σταματάμε να λαχταράμε για μια εποχή που δεν υπάρχει πια.

Αντίθετα, μαθαίνουμε από το παρελθόν και μετά προχωράμε. Εστιάζουμε στην παρούσα στιγμή και στο μέλλον. Γιατί εκεί συμβαίνει η πρόοδος. Εκεί μπορούμε να διαμορφώσουμε τη ζωή μας.

3) Η ανάγκη έγκρισης

Ολοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της επιθυμίας αποδοχής και της ανάγκης για συνεχή έγκριση. Οι άνθρωποι που προχωρούν πάντα μπροστά, δεν συνδέονται με την ανάγκη για έγκριση.

Η ενσυνειδητότητα μας διδάσκει τη σημασία του να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι, χωρίς κρίση. Έχει να κάνει με την αναγνώριση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών μας και την κατανόηση ότι η αξία μας δεν εξαρτάται από τις απόψεις των άλλων.

Όταν αναζητούμε συνεχώς έγκριση, δεν ζούμε πλήρως τη δική μας ζωή. Ζούμε για τους άλλους, διαμορφώνοντας τον εαυτό μας ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Αυτό μπορεί να μας κρατήσει πίσω και να μας αποτρέψει από το να κυνηγήσουμε τους δικούς μας στόχους και όνειρα.

Το να εγκαταλείψουμε την ανάγκη για έγκριση μας επιτρέπει να ζούμε αυθεντικά, να ακολουθούμε το δικό μας μονοπάτι. Μας απελευθερώνει από τους περιορισμούς των απόψεων των άλλων και μας δίνει το θάρρος να προχωρήσουμε μπροστά, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πιστεύουν οι άλλοι.

4) Το μεγάλο ‘Εγώ’

Είναι αυτή η μικρή φωνή στο κεφάλι μας που μας λέει ότι είμαστε… καλύτεροι από τους άλλους ή ότι πρέπει να προστατεύσουμε την εικόνα και την περηφάνια μας πάση θυσία.

Αλλά αυτοί που προχωρούν συνεχώς στη ζωή δεν αφήνουν ποτέ το ‘εγώ’ τους να τους κρατήσει πίσω.

5) Δεν προσπαθούν να ελέγξουν τα πάντα

Συχνά κολλάμε στην ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή μας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και η προσπάθεια να ελέγξεις κάθε πτυχή δεν είναι μόνο εξαντλητική, αλλά και αδύνατη.

Είναι σημαντική η αποδοχή της ατέλειας και του απρόβλεπτου της ζωής.

Όσοι προχωρούν στη ζωή, εστιάζουν σε ένα πράγμα που μπορούν να ελέγξουν: Τις αντιδράσεις τους.

ΠΗΓΗ: Itspossible.gr

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο με αναποδογυρισμένο όχημα στον αυτοκινητόδρομο - Δείτε βίντεο

• Αυτή είναι η εγκύκλιος για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία - Οι ποινές που προνοούνται

• Jumbo: Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

• Έτοιμος για γάμο ο Φειδίας! Πότε αναμένεται να παντρευτεί την Στυλιάνα - Η απόφαση να απέχουν από το σεξ

• Κορυφαίο μοντέλο του OnlyFans «βγαίνει στη σύνταξη» με 67 εκατομμύρια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

• Μονή Αββακούμ: Εκδικητικά αλληλοφαγώματα στους κόλπους της Εκκλησίας - Τα απειλητικά μηνύματα - Βίντεο

• Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή



Παρέμβαση Υπουργού Εργασίας για την απεργία στα ξενοδοχεία - Βλέπει εσπευσμένα τις συντεχνίες

Παρέμβαση Υπουργού Εργασίας για την απεργία στα ξενοδοχεία - Βλέπει εσπευσμένα τις συντεχνίες

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε τα εξής σχετικά με τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΥΞΕΚΑ - ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ - ΠΕΟ έναντι της Μεσολαβητικής Πρότασης που υποβλήθηκε για την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top