ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρόμαν Πολάνσκι δεν θα δικαστεί τελικά για τον βιασμό ανήλικης το 1973

Ο Ρόμαν Πολάνσκι δεν θα δικαστεί τελικά για τον βιασμό ανήλικης το 1973

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ πριν δεκαετίες αφού παραδέχτηκε ότι έκανε σεξ με ένα 13χρονο κορίτσι, δεν θα δικαστεί τελικά σχετικά με μια άλλη υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος ανήλικης, αφού οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Η τελευταία υπόθεση, η οποία αφορούσε μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση το 1973, επρόκειτο να εκδικαστεί τον Αύγουστο του 2015 σε δικαστήριο στο Λος Άντζελες.

Μέσω της αγωγής που κατέθεσε το 2023, το φερόμενο θύμα (που αναφέρεται ως Jane Doe για την προστασία της ανωνυμίας της) κατηγορούσε τον Πολάνσκι ότι, όταν ήταν έφηβη, την έβγαλε έξω για φαγητό και της πρόσφερε τεκίλα. Όταν εκείνη ξεκίνησε να ζαλίζεται, ο σκηνοθέτης την οδήγησε στο σπίτι του, όπου, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η δικηγόρος της ενάγουσας, Γκλόρια Όλρεντ, είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο ότι η επίθεση προκάλεσε στην εντολέα της «τεράστιο σωματικό και συναισθηματικό πόνο». Τελικά όμως, όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Πολάνσκι, Αλεξάντερ Ρούφους-Άιζαακς, ο δύο πλευρές κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία το καλοκαίρι «προς ικανοποίηση όλων των μερών» και η αγωγή αποσύρθηκε.

Όπως επισημαίνει ο Guardian, η αγωγή είχε κατατεθεί σε συμμόρφωση με νόμο της Καλιφόρνια που επέκτεινε την προθεσμία για καταγγελίες σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ο Πολάνσκι είναι μια άκρως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς το 1977 παραδέχτηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά τη 13χρονη Σαμάνθα Γκέιμερ, αλλά την επόμενη χρονιά διέφυγε στη Γαλλία, έχοντας μείνει στη φυλακή μόνο για 42 ημέρες.

H Γκέιμερ έχει έκτοτε υπερασπιστεί τον Πολάνσκι σε συνεντεύξεις της.

Εν τω μεταξύ, ακόμη τέσσερις γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Πολάνσκι για σεξουαλικές επιθέσεις τη δεκαετία του 1970, ενώ ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Τον Μάιο, γαλλικό δικαστήριο τον αθώωσε για δυσφήμιση της Βρετανής ηθοποιού Σάρλοτ Λιούις, η οποία τον μήνυσε όταν αρνήθηκε δημόσια ότι τη βίασε όταν ήταν ανήλικη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κυβερνοεπιθέσεις: «Γίνονται γενικά καθημερινά» - Πώς να προστατευτείτε - 3+1 βασικές αρχές

• Το πρόβλημα με το βάρος της σχολικής τσάντας - Αυτές είναι οι οδηγίες του ΥΠΑΝ

• Παιδιά Στόχοι και Θεατές στον Σχολικό Εκφοβισμό: Στρατηγικές Υποστήριξης και Πρόληψης

• «Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ: Οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα - Συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα στη Βηρυτό

• Καιρός: Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο



Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ - «Δεν έγινε πρόταση από τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ»

Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ - «Δεν έγινε πρόταση από τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκλελεγμένος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, μετέβησαν σήμερα στην εντός των τειχών Λευκωσία, όπου περιηγήθηκαν κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top