ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά στον Φειδία η ΠΣΕΜ: «Οι μαθητές έχουν φωνή - Δεν ακολουθούμε Ευρωβουλευτές και influencers»

Απαντά στον Φειδία η ΠΣΕΜ: «Οι μαθητές έχουν φωνή - Δεν ακολουθούμε Ευρωβουλευτές και influencers»

Ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση, τα ζητήματα των σχολείων και την επόμενη μέρα, εξέδωσε η ΠΣΕΜ, στην οποία μεταξύ άλλων απαντούν και στον Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος ανέφερε κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ότι οι μαθητές «δεν έχουν φωνή»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Ως ΠΣΕΜ, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, ανταποκριθήκαμε σε δεκάδες κλήσεις δημοσιογράφων που επικοινώνησαν μαζί μας για το θέμα της στάσης μας απέναντι στην «διαμαρτυρία» που διοργάνωσε Ευρωβουλευτής για την απαγόρευση των κινητών. Ξεκαθαρίσαμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αφορούσε τους οργανωμένους μαθητές και κάπου εκεί θα έπρεπε να τελειώσει το θέμα.
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης – και το τονίζουμε – πρέπει να διορθώσουμε κάποιες ανακρίβειες που ακούστηκαν σήμερα.
𝟭𝗼 Επανειλημμένα ο Ευρωβουλευτής, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του, είπε ότι οι μαθητές-μαθήτριες «δεν έχουν φωνή», για αυτό και έκανε ότι έκανε.
- Οι μαθητές - μαθήτριες έχουν φωνή. Τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια, τις Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών, την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών. Αυτή την φωνή την κέρδισαν οι αγώνες του μαθητικού κινήματος εδώ και χρόνια. Οι μαθητές εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους. Η ΠΣΕΜ και οι μαθητές /ιες γνωρίζουν πώς, πότε και γιατί να διοργανώνουν διαμαρτυρίες και να κάνουν αγώνες για τα αιτήματα τους. Το απέδειξαν στην πράξη, με τις νίκες που οι αγώνες αυτοί έφεραν (π.χ. εξετάσεις τετραμήνων).
𝟮𝗼 Ο κύριος Παναγιώτου είπε πως «μίλησε με την ΠΣΕΜ» και ότι ο λόγος που δεν συμμετείχαμε ήταν ότι δεν προλαβαίναμε γιατί μόλις χθες καταρτιστήκαμε.
- Αυτό δεν ισχύει αφού αποτελεί μόνο τη μισή αλήθεια. Η ΠΣΕΜ δεν συμμετείχε γιατί:
Α) Οι μαθητές και τα εκλεγμένα σώματα τους δεν ακολουθούν Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και influencers. Οι μαθητές αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας, στην βάση των απόψεων των μαθητών/ιων.
Β) Δεν επικοινώνησαν έγκαιρα μαζί μας για να ερωτηθεί η άποψη των οργανωμένων μαθητών πριν να ανακοινωθεί οτιδήποτε.
Γ) Οι διαμαρτυρίες δεν πρέπει να είναι σπασμωδικές, πρέπει να έχουν ξεκάθαρα αιτήματα, μαζικότητα και να αποφασίζονται συλλογικά.
Το θέμα έχει τελειώσει και ο μόνος λόγος που τα αναφέρουμε αυτά, είναι για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.
➡️ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ⬅️
ΝΑΙ διαφωνούμε με την απαγόρευση των κινητών. Το λέμε από τον Μάη.
Δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ των σχολείων.
Σχολικές υποδομές υπό διάλυση, απουσία κλιματιστικών, τεράστια ύλη, σχολικός εκφοβισμός, συντηρητικοί κανονισμοί λειτουργίας, «κυνήγι» τρίχας και στολής, αυταρχικές διευθύνσεις, σχολικές μεταφορές, απαγόρευση κινητών τηλεφώνων είναι τα βασικά προβλήματα μας.
Η ΠΣΕΜ πρώτα συζητά, επιχειρηματολογεί και μετά λαμβάνει μέτρα.
✅Στις 11 Νοεμβρίου προγραμματίσαμε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Η νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ έθεσε τα πιο πάνω προβλήματα, προτείνοντας και συγκεκριμένες λύσεις και μέσα στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουμε, πριν τη συνάντηση.
Αναμένουμε τη συνάντηση, για να προχωρήσει ο διάλογος. Ανάλογα με την στάση της κυβέρνησης, κανένα μέτρο δεν αποκλείεται. Η κινητοποίηση δεν είναι αυτοσκοπός.
📌Η φωνή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των μαθητών απαιτούμε να ακούγεται. Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να έχει στο επίκεντρο τους μαθητές. Το ίδιο και οι αγώνες για την αλλαγή-βελτίωση του».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πυρκαγιά στην περιοχή του Φράγματος του Κούρη - Δείτε βίντεο

• Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στη Λευκωσία - Στο σημείο Αστυνομία

• Χειροπέδες σε 51χρονο: Δάγκωσε πολίτη στη Λεμεσό που τον καταδίωξε όταν ξάφριζε οικίες

• Απαντά ο ΟΚΥπΥ: Απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί συγκάλυψης στην καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό

• Αμερικανικές εκλογές 2024: Θρίλερ με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις - Ο Τραμπ προηγείται στις πολιτείες-κλειδιά σύμφωνα με τον Economist



Εξήγγειλε 20+ δράσεις αξίας πέραν των €30 εκατ. για την ορεινή ύπαιθρο Τροόδους ο ΠτΔ

Εξήγγειλε 20+ δράσεις αξίας πέραν των €30 εκατ. για την ορεινή ύπαιθρο Τροόδους ο ΠτΔ

Περισσότερα από είκοσι σημαντικά έργα και πακέτο πολιτικών δράσεων για την αναζωογόνηση της ορεινής υπαίθρου Τροόδους, με προϋπολογιζόμενο κόστος πέραν των €30 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης από την κοινότητα Αμιάντου, πρώτο σταθμό της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Σε συνάντηση που είχε με αξιωματούχους των τοπικών Αρχών, εκπροσώπων φορέων και οργανωμένων συνόλων της ορεινής υπαίθρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Κάτω Αμίαντο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αφού προέβη σε μια πρώτη αξιολόγηση της πορείας προόδου των δράσεων που αναλήφθηκαν και προωθήθηκαν την κυβέρνηση τους τελευταίους 19 μήνες, εξήγγειλε νέα έργα και πολιτικές δράσεις για ενίσχυση των ορεινών, στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης, στο πλαίσιο ευρύτερου κεντρικού σχεδιασμού που γίνεται για όλες τις επαρχίες. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν εννιά μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, και πολυάριθμη ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top