ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αναγκαιότητα» τα νέα φώτα στο Τσέρι: Ο λόγος που τοποθετήθηκαν – Πώς θα διορθωθεί η πυκνή τροχαία κίνηση

«Αναγκαιότητα» τα νέα φώτα στο Τσέρι: Ο λόγος που τοποθετήθηκαν – Πώς θα διορθωθεί η πυκνή τροχαία κίνηση

«Δίνουν και παίρνουν» τα παράπονα πολιτών αναφορικά με τα καινούρια φώτα που τοποθετήθηκαν στον Δήμο Τσερίου μετά το άνοιγμα των δρόμων που ήταν υπό κατασκευή.

Για πυκνή τροχαία κίνηση, κυρίως τις πρωινές ώρες, κάνουν λόγο οι πολίτες.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον επιβλέπων μηχανικό του έργου εκ μέρους των Δημοσίων έργων, Βασίλη Σαββίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε τον τρόπο με τον οποίο θα διορθωθεί η κατάσταση αυτή.

«Τα φώτα έγιναν βάση σχεδιασμού, ο οποίος προήλθε μετά από τις μελέτες των συγκοινωνιολόγων που έγιναν στην περιοχή. Οι αρμόδιοι θεώρησαν ότι τα φώτα επί της Σαλαμίνος είναι αναγκαία λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας που θα υπάρξει, γι’ αυτό και μπήκαν φώτα τόσο επί της Σαλαμίνος όσο και επί της Κώστα Μισιαούλη», είπε χαρακτηριστικά.

«Τώρα είμαστε ακόμα στη φάση που επιτηρούμε. Τις πρώτες 2-3 εβδομάδες βλέπουμε πως συμπεριφέρεται η κίνηση και ανάλογα θα έρθουν οι συνάδελφοι που χειρίζονται τα φώτα τροχαίας και θα τα ρυθμίσουν. Δηλαδή, θα δίνουν για παράδειγμα περισσότερο πράσινο πάνω στα φώτα της Σαλαμίνος που πας ευθεία προς Λευκωσία και θα τα ρυθμίσουν ανάλογα», πρόσθεσε

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Σαββίδης σημείωσε ότι «πάντα στην αρχή μέχρι να δοθεί στην κυκλοφορία ένας δρόμος υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, θα υπάρξει ξανά συγχρονισμός στα φώτα. Άνοιξε και ο περιμετρικός και έτσι η κίνηση διοχετεύεται διαφορετικά. Το επιβλέπουμε για 2-3 εβδομάδες και μετά έρχονται και ρυθμίζουν τα φώτα ανάλογα»

«Το πρόβλημα που υπάρχει τώρα, δηλαδή που δημιουργείται ουρά αυτοκινήτων μέχρι τα προηγούμενα φώτα θα ρυθμιστεί ανάλογα με το πόσο θα δίνουν το πράσινο ή το κόκκινο φως», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «τα φώτα ήταν αναγκαιότητα, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά»

«Ο δρόμος έγινε πιο πλατύς και εάν το αφήναμε μόνο με alt και στην ιδιοσυγκρασία του κάθε οδηγού να βγαίνει ανάλογα όπως ήθελε, θα υπήρχαν ατυχήματα», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σοβαρός τραυματισμός σε σχολείο: Ποια διαδικασία ακολουθείται και ποιες οι οδηγίες ΥΠΑΝ

• ΗΠΑ: Τρομακτικό βίντεο από τροχαίο - Φορτηγάκι με 4 ανήλικους παραβίασε το κόκκινο και εμβόλισε άλλο όχημα

• Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και αλλαγή θερμοκρασίας στο «μενού» - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

• Επανήλθε το σύστημα ελέγχου στα Αεροδρόμια – «Αναγκαία η αναβάθμιση» - Όσα ανέφερε η Αστυνομία

• Liam Payne: Φίλος του τραγουδιστή αποκαλύπτει τις τελευταίες ώρες του προτού πέσει από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου



Σύσκεψη για αντιμετώπιση ακρίβειας - Στον ΠτΔ οι απόψεις συνδικαλιστών και οργανώσεων

Σύσκεψη για αντιμετώπιση ακρίβειας - Στον ΠτΔ οι απόψεις συνδικαλιστών και οργανώσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα ακούσει σήμερα τις εισηγήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της ετοιμασίας νέου πακέτου μέτρων για ανακούφιση των νοικοκυριών από την ακρίβεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top