Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε και η ΑΗΚ, η τρίτη μέσα σε δύο μέρες

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε και η ΑΗΚ, η τρίτη μέσα σε δύο μέρες

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου το βράδυ της Παρασκευής, η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη επίθεση που δέχονται συστήματα στην Κύπρο τις τελευταίες δύο μέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτρου, «η ΑΗΚ παρακολουθεί συνεχώς την ασφάλεια των συστημάτων της και έχει υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για την προστασία της ψηφιακής υποδομής της».

Σημείωσε ότι «όπως και κάθε άλλος Οργανισμός με κρίσιμη υποδομή έχουμε αναπτύξει ισχυρά πρωτόκολλα για την αποτροπή και αντιμετώπιση πιθανών κυβερνοεπιθέσεων».

«Η ασφάλεια και αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών μας», είπε ο κ. Πέτρου, «παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα».

Η ΑΗΚ αναμένεται ότι θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE