ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στην Κύπρο: Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής - «Καλό ταξίδι»

Θλίψη στην Κύπρο: Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής - «Καλό ταξίδι»

Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Κύπριος μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής, σε ηλικία 48 ετών.

Σε ηλικία 48 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή ο Λεμεσιανός μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής, ο οποίος αποτέλεσε παράδειγμα δύναμης και θέλησης, καθώς έπασχε από μυϊκή δυστροφία, κάτι που ωστόσο δεν τον εμπόδισε να συγγράψει μουσική και τραγούδια και να συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες.

Ο Στέλιος Πισής ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος να παίζει πιάνο στα πέντε του χρόνια, περίοδο κατά την οποίαν οι γιατροί διέγνωσαν τη μυϊκή δυστροφία, που τελικά τον καθήλωσε στο κρεβάτι.

Παρά τη κινητικά προβλήματα, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα μουσικής, στράφηκε στα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα και το 1990 άρχισε να γράφει μουσική και τραγούδια. Έκτοτε, κυκλοφόρησε ψηφιακούς δίσκους, συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες και βραβεύθηκε για το έργο του.

Στις 25 Ιουνίου 2024, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τέλεσε την ονοματοδοσία του πάρκου «Στέλιος Πισής», που οργάνωσε ο τότε Δήμος Γερμασόγειας, στην οδό Χαλκηδόνος, λίγα μέτρα μακριά από την οικία του Λεμεσιανού μουσικοσυνθέτη.

Ο Στέλιος Πίσης ο οποίος έπασχε από μυϊκή δυστροφία, αποτελεί για όλους παράδειγμα για τη δύναμη της ψυχής του. Εξαιτίας των κινητικών του δυσκολιών, ασχολήθηκε με ηλεκτρονικά μουσικά όργανα και συνεργάστηκε με σπουδαίου Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσα σε αυτούς και ο Αντώνης Βαρδής.

Ο Στέλιος Πισής γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1976.  Στην ηλικία των 5 ετών φάνηκε η κλίση και το ταλέντο του στη μουσική.  Ξεκίνησε αυτοδίδακτος παίζοντας πιάνο.  Την ίδια περίοδο έκανε την εμφάνιση της και η ασθένεια του, οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από  μυϊκή δυστροφία. Στη ζωή του μπήκαν τα ηλεκτρονικά όργανα λόγω των κινητικών δυσκολιών που προέκυψαν, αφού δεν είχε πλέον την δυνατότητα να παίζει πιάνο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η μητέρα του, Αγλαΐα Πίση «Καλό ταξίδι στο ΦΩΣ! Κέρδιζες όλες τις μάχες στη ζωή, γιατί ήσουν ζωσμένος τα "όπλα του φωτός"! Γιατί, όπως σου τραγούδησε ο φίλος σου ο Βαρδής, " έχει τη δύναμη η καρδιά σου να νικά και τα αδύνατα να κάνει δυνατά".
Έτσι ήταν, γιατί "Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι"
Και τώρα που έφυγες πάλι νίκησες, αγάπη μου! Αυτή είναι η πιο μεγάλο σου νίκη!
Μπήκες θριαμβευτής στη ολόφωτη Βασιλεία του Θεού! Έπαθλο του τιτάνιου, υπεράνθρωπου αγώνα σου!
Είσαι η ευλογία μας! Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό, που σε εμπιστεύθηκε στην οικογένειά μας! Σ' ευχαριστούμε που έκανες τη γήινη ζωή μας Ουρανό!
Είσαι τώρα στην αγκαλιά του Θεού που τόσο αγάπησες και του πατέρα σου που σε υποδέχτηκε. Τώρα θα γράψετε μαζί, ο Κλείτος μας τους πιο ωραίους του στίχους κι εσύ τις πιο όμορφές σου μελωδίες! Ύμνους Δοξολογιας στον Θεό, που θα τους ψάλλουν χορωδίες αγγέλων!
Εύχεστε και για μας αγαπημένοι! Μεγάλος πόνος για μας η απουσία σας, αλλά με πίστη λέμε μαζί με τον πολύαθλο Ιώβ
" Ο Κύριος έδωκεν, ό Κύριος αφείλετο (...) Είη το Όνομα Κυρίου ευλογημένο"
Θα συναντηθούμε ξανά και θα αγκαλιαστούμε με Αγάπη. Εκεί μόνο Αγάπη και Φως! Καλή αντάμωση»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ξύλο μέχρι τελικής πτώσης ανάμεσα σε μαθητές σε Γυμνάσιο - Πιάστηκαν στα χέρια για αρκετή ώρα - Δείτε βίντεο

• Τι πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το σεξ

• Πότε μια μητέρα ή ένας πατέρας θεωρείται μονογονιός και δικαιούται επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας;

• Απέτρεψε προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες της η Τράπεζα Κύπρου

• «Τι είναι αυτό;» - Δεν πίστευε στα μάτια του όταν… μπήκε στο μπάνιο του ξενοδοχείου που είχε κλείσει - Βίντεο

• Άγγλος πατέρας έδωσε κοκαΐνη και προσέλαβε ιερόδουλη για να κάνει... άνδρα τον 13χρονο γιο του - Κατέληξε στη φυλακή



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top