ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεσηκωμός στη Λάρνακα για την ακρίβεια με πρωτοβουλία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ

Ξεσηκωμός στη Λάρνακα για την ακρίβεια με πρωτοβουλία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ

Με σύνθημα «η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα», η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας διοργανώνει το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, συνολικά 23 τοπικές διαδηλώσεις σε διάφορες ενορίες, συνοικισμούς και κοινότητες της Λάρνακας, ενώ στις 2 Νοεμβρίου προγραμματίζει μεγάλη επαρχιακή διαδήλωση στην πλατεία Ευρώπης, στις Φοινικούδες.

Ανακοίνωση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας σημειώνει ότι διαδηλώνει και διεκδικεί την άμεση λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας που βιώνει ο κυπριακός λαός τα τελευταία χρόνια και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που αγανακτεί από την αδιαφορία, όπως σημειώνει, της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της ακρίβειας.

Θέση του ΑΚΕΛ Λάρνακας είναι ότι την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεινοπαθεί, η κυβέρνηση δίνει απλόχερα φοροελαφρύνσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες. «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους που διεκδικούν την λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης από την ακρίβεια. Η αναλγησία της κυβέρνησης συνιστά πρόκληση σε βάρος των νοικοκυριών, των εργαζομένων, των νεαρών ζευγαριών, των μικροεπιχειρηματιών, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο έντονων πιέσεων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπου τα ψηλά επιτόκια, η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, η αισχροκέρδεια στα καύσιμα, η εκτόξευση των λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα απρόσιτα ενοίκια και η καθήλωση των μισθών δημιουργούν συνθήκες φτωχοποίησης.

Η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας αφουγκράζεται τα μηνύματα της κοινωνίας και διεκδικεί. Δυναμικά, συλλογικά και πάντα με προτάσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.. Ανάμεσα στα αιτήματα της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ που θα αναφερθούν κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων διαδηλώσεων είναι η μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, η επιβολή πλαφόν σε βασικά είδη ανάγκης, η μείωση των επιτοκίων και η φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, η ρύθμιση της αγοράς ενοικίων, η εισαγωγή επιδόματος ενοικίου – στέγασης στη βάση κριτηρίων και η προστασία της πρώτης κατοικίας από άδικες εκποιήσεις.

Το ΑΚΕΛ διεκδικεί, επίσης, αξιοπρεπή κατώτατο μισθό, πλήρη επαναφορά και επέκταση της ΑΤΑ σε κάθε εργαζόμενο, κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, την επαναφορά επιδότησης του φόρου κατανάλωσης καυσίμων κίνησης και θέρμανσης και τον τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ξύλο μέχρι τελικής πτώσης ανάμεσα σε μαθητές σε Γυμνάσιο - Πιάστηκαν στα χέρια για αρκετή ώρα - Δείτε βίντεο

• Τι πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το σεξ

• Πότε μια μητέρα ή ένας πατέρας θεωρείται μονογονιός και δικαιούται επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας;

• Απέτρεψε προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες της η Τράπεζα Κύπρου

• «Τι είναι αυτό;» - Δεν πίστευε στα μάτια του όταν… μπήκε στο μπάνιο του ξενοδοχείου που είχε κλείσει - Βίντεο

• Άγγλος πατέρας έδωσε κοκαΐνη και προσέλαβε ιερόδουλη για να κάνει... άνδρα τον 13χρονο γιο του - Κατέληξε στη φυλακή



Δημόσιο: Πότε και πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων - Το παρασκήνιο της ψήφισης και οι αντιδράσεις

Δημόσιο: Πότε και πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων - Το παρασκήνιο της ψήφισης και οι αντιδράσεις

Γενικές αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, προκαλώντας την αντίδραση αρκετών πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top