ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδού τα νέα σχολεία που είναι στα σκαριά στη Λάρνακα - Τι συμβαίνει με την Διανέλλειο

Ιδού τα νέα σχολεία που είναι στα σκαριά στη Λάρνακα - Τι συμβαίνει με την Διανέλλειο

Οι σοβαρές ανάγκες της Λάρνακας για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και αναβάθμιση – επέκταση υφιστάμενων σχολικών κτηρίων συζητήθηκαν εκτενώς κατά την συνάντηση που είχε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, τους αντιδημάρχους των δημοτικών διαμερισμάτων Ορόκλινης και Λιβαδιών, στην παρουσία στελεχών της δημοτικής υπηρεσίας και υπηρεσιακών λειτουργών του υπουργείου.

Συζητήθηκαν τα νέα σχολεία που προγραμματίζονται στις περιοχές Λάρνακας – Λιβαδιών – Ορόκλινης, ενώ έγινε αναφορά και σε ζητήματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση υφιστάμενων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών υποδομών.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά το αίτημα για ανέγερση του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ορόκλινης, η Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ετοιμάζεται Σημείωμα Έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, έτσι ώστε να προχωρήσει το κτηριολογικό πρόγραμμα και ακολούθως η προκήρυξη προσφορών για μελετητή. Η κ.Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα θεωρείται «επείγον» από το υπουργείο της ενόψει της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης για σχολικές υποδομές στην περιοχή. Εξάλλου, αναφορικά με το αίτημα για ανέγερση Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών – Ορόκλινης, η Αθηνά Μιχαηλίδου είπε πως έχει εγκριθεί το Σημείωμα Έργου και θα προχωρήσουν οι διεργασίες για ζήτηση προσφορών από μελετητές εντός ερχόμενου Νοεμβρίου.

Για το πρόβλημα υπερπληθυσμού στο Γυμνάσιο Λιβαδιών, η κ.Μιχαηλίδου τόνισε την ανάγκη όπως μειωθεί ο αριθμός των μαθητών με την μεταφορά κάποιων εξ’ αυτών σε άλλα γυμνάσια της πόλης, προκειμένου, όπως είπε, να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες μάθησης σε πιο σύγχρονες υποδομές για όλους τους μαθητές της περιοχής.

Επιπλέον, έγινε αναφορά και στις εργασίες αντισεισμικής στήριξης και αναβάθμισης που βρίσκονται σ’ εξέλιξη στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας, οι οποίες, όπως ανέφερε η υπουργός, αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2025, ενώ για την εκμετάλλευση του χώρου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής (εκκρεμεί εδώ και μια δεκαετία), η Α. Μιχαηλίδου είπε ότι ετοιμάστηκε το Σημείωμα Έργου και θα ακολουθήσει η ετοιμασία του κτηριολογικού προγράμματος από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για μελετητές. Η κ.Μιχαηλίδου τόνισε τη σημασία της ταχύτητας στην προώθηση των πιο πάνω έργων, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος στις διαδικασίες, ειδικά όταν πρόκειται για έργα που αφορούν την σχολική κοινότητα και την παιδεία.

Τέλος, αναφορικά με το διαχρονικό αίτημα της Λάρνακας για ίδρυση της Σχολής Επιστημών, Τεχνολογίας της Θάλασσας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αναμένεται η έγκριση της μελέτης βιωσιμότητας (βρίσκεται στο Υπ. Οικονομικών), επαναλαμβάνοντας την θέση της κυβέρνησης για υλοποίηση της εν λόγω δημόσιας πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα το συντομότερο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ξύλο μέχρι τελικής πτώσης ανάμεσα σε μαθητές σε Γυμνάσιο - Πιάστηκαν στα χέρια για αρκετή ώρα - Δείτε βίντεο

• Τι πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το σεξ

• Πότε μια μητέρα ή ένας πατέρας θεωρείται μονογονιός και δικαιούται επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας;

• Απέτρεψε προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες της η Τράπεζα Κύπρου

• «Τι είναι αυτό;» - Δεν πίστευε στα μάτια του όταν… μπήκε στο μπάνιο του ξενοδοχείου που είχε κλείσει - Βίντεο

• Άγγλος πατέρας έδωσε κοκαΐνη και προσέλαβε ιερόδουλη για να κάνει... άνδρα τον 13χρονο γιο του - Κατέληξε στη φυλακή



Δημόσιο: Πότε και πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων - Το παρασκήνιο της ψήφισης και οι αντιδράσεις

Δημόσιο: Πότε και πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων - Το παρασκήνιο της ψήφισης και οι αντιδράσεις

Γενικές αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, προκαλώντας την αντίδραση αρκετών πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top