Αναχώρησε από Λάρνακα για τον Λίβανο η πρώτη αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμων

Αναχώρησε από Λάρνακα για τον Λίβανο η πρώτη αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμων

Αναχώρησε αεροπορικώς για τον Λίβανο το πρωί της Παρασκευής η πρώτη αποστολή από την Κυπριακή Δημοκρατία βοήθειας σε φάρμακα και αναλώσιμα, ενώ δεύτερη αποστολή αναμένεται να αναχωρήσει το Σάββατο, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποστέλλει σχεδόν τρεις τόνους φαρμάκων και αναλωσίμων, στον Λίβανο μετά από ενημέρωση των λιβανικών αρχών για τις σοβαρές ανάγκες του ιατρικού συστήματος της γειτονικής χώρας.

Η βοήθεια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα σταλεί σε δύο αποστολές, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η πρώτη αποστολή στάληκε με πτήση προς τον Λίβανο το πρωί της Παρασκευής, ενώ η δεύτερη αποστολή αναμένεται να μεταφερθεί το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Να στείλουν βοήθεια στον Λίβανο προτρέπει ο ΠτΔ ομολόγους του και ΕΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποστέλλει σήμερα φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα στον Λίβανο, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ζήτησε από τους ομολόγους του και τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ όπως πράξουν το ίδιο.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, «ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Κυβέρνησης του Λιβάνου για σοβαρές ανάγκες του ιατρικού συστήματος της χώρας, αποστέλλει σήμερα φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα στην γειτονική χώρα».

Σημειώνει ότι την Πέμπτη, κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε από τους ομολόγους του και τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ όπως πράξουν το ίδιο, «στηρίζοντας ουσιαστικά το Λίβανο και τον λαό της χώρας σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE