Μπάιντεν: Σημαδιακή μέρα αυτή του θανάτου του Σινουάρ, θυμίζει το ιστορικό γεγονός εξόντωσης του Μπιν Λάντεν

Μπάιντεν: Σημαδιακή μέρα αυτή του θανάτου του Σινουάρ, θυμίζει το ιστορικό γεγονός εξόντωσης του Μπιν Λάντεν

Καλά νέα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο Σινουάρ ήταν υπεύθυνος για την ασύλληπτη σφαγή στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου και για όσα πολλά ακολούθησαν.

Ο Μπάιντεν επισήμανε, δε, ότι ο ισραηλινός στρατός με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχει κυνηγήσει ηγέτες της Χαμάς, εντοπίζοντάς τους στις κρυψώνες τους και εξαναγκάζοντάς του σε φυγή.

Συμπλήρωσε ότι ήταν πρωτοφανές το γεγονός ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε για τις επιχειρήσεις της υπόγειες σήραγγες, όμως ο θάνατος του Σινουάρ αποδεικνύει πως κανένας τρομοκράτης πουθενά δεν μπορεί να γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη.

«Απευθύνομαι στους Ισραηλινούς φίλους μου και λέω χωρίς καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία σημαδιακή μέρα ανακούφισης, φέρνοντας στη συλλογική μνήμη τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την επιδρομή για τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Μάλιστα, ο Μπάιντεν υπογράμμισε πως η Χαμάς δεν θα μπορεί πια να οργανώσει τόσο ευρεία επιχείρηση εξόντωσης όπως εκείνη της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE