ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι γίνεται τελικά με τις υπεραστικές «express» διαδρομές προς Λευκωσία και τα «park & ride»;

Τι γίνεται τελικά με τις υπεραστικές «express» διαδρομές προς Λευκωσία και τα «park & ride»;

Σχέδια για υπεραστικές γραμμές λεωφορείων τύπου express, πιο άμεσες με μικρότερη διάρκεια ταξιδιού, προς Λευκωσία από Λάρνακα και Λεμεσό είχε το Υπουργείο Μεταφορών, σχέδια που όμως επηρεάζονται από την γενική έλλειψη οδηγών.

Την ίδια ώρα προχωρούν οι σχεδιασμοί για υλοποίηση σταθμών park & ride.

Λεμεσός
Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ThemaOnline, θα προστεθεί επιπλέον διαδρομή από την Intercity Buses για τη μεταφορά προσωπικού που εργάζεται στη Λευκωσία η οποία θα ξεκινάει το πρωί από το λιμάνι Λεμεσού και θα κατευθύνεται απευθείας προς τον αυτοκινητόδρομο περνώντας από Άγιο Γεώργιο της Χαβούζας και τα park & ride σε Τσίρειο και Άγιο Τύχωνα. Θα πηγαίνει ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μετά θα παίρνει τη Λεωφόρο Λεμεσού και θα καταλήγει πλατεία Σολωμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται σκέψεις και συζητήσεις για να εξακριβωθεί η βέλτιστη ώρα εκκίνησης και επιστροφής της διαδρομής καθώς οι σταθμοί από τους οποίους θα περνάει και αναμένεται σύντομα να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Όσον αφορά το Park & Ride στο Τσίρειο Στάδιο σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται οι σχετικές διαδικασίες για να προχωρήσουν τα εμπλεκόμενα μέρη στην υπογραφή συμφωνίας το προσεχές διάστημα.

Το Park & Ride στον δημοτικό χώρο στάθμευσης Αγίου Τύχωνα είναι έτοιμο. Έχει δοθεί χώρος για όσους θα αξιοποιούν αυτή τη νέα υπεραστική γραμμή express. Η στάθμευση θα κοστίζει δύο ευρώ για όλη τη μέρα. Έχει μπει επίσης στάση λεωφορείου και σχετική σήμανση. Στο μέλλον θα συνδέεται και με δρομολόγια της ΕΜΕΛ.

Λάρνακα
Από πέρυσι είχαν δημιουργηθεί νέες γραμμές από Λάρνακα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα παρόλο που δεν είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία. Για Λάρνακα - Λευκωσία δεν υπάρχει κάποια σκέψη για express γραμμή.

Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Μεταφορών αφορούν στη δημιουργία δύο σταθμών Park & Ride στη Ριζοελιά και το Καλό Χωριό για τα οποία έχουν ήδη βγει οι προσφορές.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το άτυπο δείπνο – Τα επόμενα βήματα

• Νεκρή 54χρονη στη Λεμεσό: Την εντόπισε συγγενικό της πρόσωπο - Τι διερευνά η Αστυνομία

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 17 Οκτωβρίου

• Ανείπωτη θλίψη: Νεκρός ο πρώην τραγουδιστής των One Direction, Λίαμ Πέιν



Κυπριακό: Η σύγχυση για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην άτυπη συνάντηση και ο αινιγματικός Γκουτέρες

Κυπριακό: Η σύγχυση για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην άτυπη συνάντηση και ο αινιγματικός Γκουτέρες

Ενώ περνούν οι ώρες από την πραγματοποίηση του άτυπου δείπνου στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Ερσίν Τατάρ και με οικοδεσπότη τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όλο και αυξάνονται οι απορίες για το τι μέλλει γενέσθαι και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες από κει που έμειναν στο Κραν Μοντανά, αν φυσικά θα πρέπει να συνεχίσουμε να καθορίζουμε ως αφετηρία τη διάσκεψη του 2017.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top