ΥΓΕΙΑ

Το τεστ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και υποδεικνύει εάν κινδυνεύετε από πρόωρο θάνατο

Το τεστ που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και υποδεικνύει εάν κινδυνεύετε από πρόωρο θάνατο

Η άσκηση που αν μπορείς να εκτελέσεις στο σπίτι σου, έχει πολλές πιθανότητες στην μακροζωία.

Μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Gama Filho στη Βραζιλία διεξήγαγε κάποια έρευνα για να διαπιστώσει πώς οι δείκτες μυοσκελετικής μας κατάστασης συνδέονται με τη θνησιμότητά μας.

Οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν αν η θεωρία ότι όσοι είναι λίγο πιο ευλύγιστοι από τους συνομηλίκους τους πιθανότατα ζουν περισσότερο, είναι και σωστή, λόγω του ότι υπήρχαν «ελάχιστα στοιχεία» τα οποία την επαληθεύουν.

Έτσι, βρήκαν 2.000 πρόθυμους συμμετέχοντες που ήταν ηλικίας μεταξύ 51 και 80 ετών για να λάβουν μέρος σε ένα πείραμα, ώστε να δουν και τα αποτελέσματα.

Το τεστ το οποίο ονομάζεται «Sit Down, Stand Up», πρόκειται για ένα τεστ στο οποίο το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να καθίσετε και να σηκωθείτε ξανά, χωρίς να κρατηθείτε από τίποτα ή να χρησιμοποιήσετε κάτι για να στηριχτείτε. Πρόκειται, άλλωστε, για μια αξιολόγηση της κινητικότητάς σας.

Οι συμμετέχοντες ήταν όλοι ξυπόλητοι και φορούσαν φαρδιά ρούχα. Οι ερευνητές τους έδωσαν οδηγίες να πέσουν στο πάτωμα πριν διασταυρώσουν τα πόδια τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια, τα γόνατα, τους αγκώνες ή το πλάι των ποδιών τους ως βοήθημα.

Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να ξανασηκωθούν στα πόδια τους χωρίς καμία βοήθεια, ενώ ο καθένας τους έλαβε βαθμολογία 10 βαθμών για την προσπάθειά του να ανέβει.

Αν κάποιος από τους συμμετέχοντες στη δοκιμασία έπιανε κάτι για να τον στηρίξει ή έχανε ελαφρώς την ισορροπία του, του αφαιρούνταν βαθμοί.

Σοκαριστικά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι δυσκολεύονταν να ολοκληρώσουν το τεστ καθιστοί όρθιοι έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη σιεφταλιά του κόσμου μήκους 75 μέτρων

• Τορναρίτης για Φειδία: «Χειρότερο χαρακτήρα ανθρώπου δεν έχω ξανασυναντήσει ποτέ»

• Αυτοί είναι οι πιο όμορφοι άνδρες στον κόσμο σύμφωνα με... τα πρότυπα των Αρχαίων Ελλήνων

• Μητροπολίτης Ησαΐας για μοναχούς Αββακούμ: «Δεν έχουν δικαιώμα να μιλούν για τη Μονή» - Λαμβάνουν μέτρα για το μέλλον

• Δεκαπέντε cozy ταινίες για τις βραδιές του φθινοπώρου

• Στο The Voice 26χρονος από την Κύπρο – Το ντουέτο με την Έλενα Παπαρίζου και η ομάδα που διάλεξε – Δείτε βίντεο



ΠτΔ: Mε ετοιμότητα και αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα πάει στο δείπνο στη Νέα Υόρκη

ΠτΔ: Mε ετοιμότητα και αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα πάει στο δείπνο στη Νέα Υόρκη

Προσέρχομαι στο άτυπο δείπνο με την ετοιμότητα που απαιτείται και συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο 8ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top