ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Βύρα στον ΠτΔ να προχωρήσει η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα

Έκκληση Βύρα στον ΠτΔ να προχωρήσει η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα

Έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα, απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η συνεδρία της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, και κατά τη διάρκειά της οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη μελέτη βιωσιμότητας της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ που προγραμματίζεται στη Λάρνακα, καθώς και για τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων σχετικά με την υλοποίηση του έργου».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «παρουσιάστηκε το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική απόφαση της Κυβέρνησης για τη σχολή. Η μελέτη βιωσιμότητας έχει ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένουμε την έγκρισή της», ανέφερε, και πρόσθεσε πως «είναι καθοριστικό να συμπεριληφθεί το έργο στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2025, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα».

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση «στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει άμεσα σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος», σημειώνεται.

Επιπλέον, η Επιτροπή συζήτησε την πρόοδο του έργου της ενιαίας Ανάπτυξης του Λιμανιού και Μαρίνας της Λάρνακας, με τον Δήμαρχο να αναφέρεται στη συνάντηση που είχε η ad hoc επιτροπή με τον Υπουργό Μεταφορών.

Αφού τόνισε την ανάγκη «για ξεκάθαρη τοποθέτηση σχετικά με την εισαγωγή πλαφόν στο λιμάνι» ο κ. Βύρας είπε πως «το μέλλον του λιμανιού δεν πρέπει να εξαρτάται από αποφάσεις που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Λάρνακας. Αναμένουμε από τον Υπουργό να επιβεβαιώσει ότι το πλαφόν δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του λιμανιού», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι «αναμένουμε γραπτώς τα συμφωνηθέντα και θα εργαστούμε άμεσα για την υλοποίηση των πρώτων έργων στο λιμάνι - μαρίνα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο στην Περιστερώνα: «Έσβησε» ο 31χρονος Κωνσταντίνος 12 μέρες μετά – «Καλή αντάμωση λεβέντη μας»

• Συγκλονιστικό: Ο κ.Μάριος ζει 8 χρόνια σε βαν στο parking του Γ.Νοσοκομείου Λεμεσού και κανένας δεν τον πήρε είδηση - Βίντεο

• Αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή; - Οι εκτιμήσεις και οι φόβοι για το πετρέλαιο

• Απόδραση «κομμωτή»: Ο νέος αρχηγός Αστυνομίας διόρισε νέο ερευνών λειτουργό για την υπόθεση

• Ο Φειδίας απαντά για το ναργιλέ στα κατεχόμενα και με ποιο τρόπο σκέφτεται την λύση του Κυπριακού - Βίντεο



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου - Παρασύρθηκε από μπετονιέρα

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου - Παρασύρθηκε από μπετονιέρα

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη σήμερα στη Λάρνακα, έχασε τη ζωή του ο 79χρονος Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου, από τη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top