Μία ψυχολόγος εξηγεί: Έτσι μπορείς να νιώσεις χαρά όταν όλα πάνε στραβά

Μία ψυχολόγος εξηγεί: Έτσι μπορείς να νιώσεις χαρά όταν όλα πάνε στραβά

Όλοι περνάμε δύσκολες ημέρες. Αλλά τι μπορείς να κάνει μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Η Δρ Ragnhild Bang Nes, PhD, ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας για την Ποιότητα Ζωής στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και της Παρεμβατικής Έρευνας του κέντρου Promenta του Πανεπιστημίου του Όσλο, παραθέτει 5 συμβουλές για να νιώσεις χαρά όταν όλα πάνε στραβά.

– Συνάντησε ανθρώπους. Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι σημαντικές. Ακόμα και οι πιο απλές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μάς φέρνουν πιο κοντά στην ευτυχία. Θυμήσου και το άρθρο: Οι 7 τύποι ανθρώπων με τους οποίους πρέπει δεν πρέπει να κάνεις παρέα αν θες να γίνεις πλούσιος.

– Σωματική δραστηριότητα. Η σωματική άσκηση συστήνεται από πλήθος ερευνών ως μέγας σύμμαχος της ψυχικής υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, έχουν την άθληση μέσα στο πρόγραμμα τους.

– Η ικανότητα να ζεις το «εδώ και τώρα». Σε ένα κόσμο που «τρέχει» σε γρήγορη κίνηση μπορούμε να πατήσουμε το pause και να βρούμε το νόημα της ζωής.

– Μάθε μία νέα δεξιότητα. Ερευνες έχουν δείξει ότι η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας μπορεί να ενεργοποιήσει νευρώνες του εγκεφάλου. Η μέθοδος συστήνεται μάλιστα ως εργαλείο βελτίωσης της διάθεσης για άτομα που δυσκολεύονται στο εργασιακό περιβάλλον.

– Κάνε μία καλή πράξη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλές πράξεις είναι αυτές που μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα. Αφού διώχνουν τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος, σύμφωνα με πολλά επιστημονικά ευρήματα.

ΠΗΓΗ: Itspossible.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE