ΠτΔ: «H Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής των Med9 στην Κύπρο»

ΠτΔ: «H Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής των Med9 στην Κύπρο»

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή μας σε συνεργασία όχι μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με τα γειτονικά κράτη με τα οποία είμαστε σε συνεχή επαφή, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπενθυμίζοντας ότι η Κύπρος θα φιλοξενήσει την ερχόμενη βδομάδα τη σύνοδο κορυφής των Med9 «και το θέμα των Μέσης Ανατολής είναι αυτό που θα κυριαρχήσει».

«Και περισσότερο, πώς μπορούμε ως ΕΕ να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση της κατάστασης», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις προσερχόμενος στο Επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «1974-2024: Πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο», που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

«Αντιλαμβάνεστε ότι ο τερματισμός των όσων γίνονται είναι πρωταρχικός στόχος. Τερματισμός έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στη διπλωματία για να μπορεί να βρεθεί μια διπλωματική διέξοδος να τερματιστούν όλα αυτά βλέπουμε κάθε μέρα», τόνισε, τέλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE