ΕΛΛΑΔΑ

«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»: Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130, φωτογραφίες

«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»: Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130, φωτογραφίες

Τον εφιάλτη που βίωσαν στη Βηρυτό περιέγραψαν Έλληνες, κάτοικοι του Λιβάνου, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα με το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που ταξίδεψε στον Λίβανο για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

«Ήταν πολυ επικίνδυνα. Άνθρωποι χάνονταν γυρω μας, σπίτια, περιουσίες. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε άλλο. Κινδυνεύαμε ανά πάσα στιγμή ακόμη και κατά τη μετάβασή μας στο αεροδρόμιο» λέει η Αθηνά Πατέλη, η οποία κατάφερε να επιστρέψει με την οικογένεια της.

«Νιώθαμε άσχημα συνεχώς. Τα βράδια ήταν τραγικά» αναφέρει η Σιμόνα ενώ η κόρη της που εργαζόταν σε νοσοκομείο δήλωσε πως η πρόσβαση, τις περισσοτερες φορές, ήταν ανέφικτη.

livano-ellhnes-arthrou

livano-ellines__2_

Το χρονικό του επαναπατρισμού

«Με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή την οποία ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να μεταφέρουμε με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, ολοκληρώθηκε, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε θέση να μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές, όπου χρειαστεί, και πάνω απ’ όλα να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας, Έλληνες και Κύπριους» τόνισε ο πρωθυπουργός από την Ορεστιάδα όπου βρίσκεται.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

afiksi-ellhnwn__2_

afiksi-ellhnwn-mak

afiksi-ellhnwn__3_

afiksi-ellhnwn__1_

afiksi-ellhnwn__5_

afiksi-1

afiksi-3

afiksi-4

afiksi-6

afiksi-5

Όπως σημείωσε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, η επιχείρηση ήταν επιτυχής και οδήγησε στον απεγκλωβισμό 22 Ελλήνων και 38 Κυπρίων από τη Βηρυτό.

Ο κ. Δένδιας έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών ολοκληρώθηκε με ασφάλεια σήμερα Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, η επιχείρηση επαναπατρισμού 60 πολιτών της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και μελών των οικογενειών τους.

Η Πρεσβεία μας στη Βηρυτό παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες που διαβιούν στον Λίβανο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

• Πώς επηρεάζεται η κυπριακή οικονομία από την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα πάνω πετρέλαιο, χρυσός και…ξενοδοχεία στη Λάρνακα

• Ανάλυση-Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι φόβοι για τρίτο Παγκόσμιο και η νέα τάξη πραγμάτων - «Οδεύουμε προς μια κατάσταση χωρίς επιστροφή»

• Καύσιμα: Πότε θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας αν επηρεαστούν από τη Μέση Ανατολή – Τα φθηνότερα πρατήρια Παγκύπρια

• Λεμεσός: Έκρηξη βόμβας σε όχημα 78χρονου τα ξημερώματα – Καταστράφηκε ολοσχερώς - Δείτε βίντεο

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 41χρονος οδηγός



LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

Αλλεπάλληλα είναι τα φονικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες «σώμα με σώμα» IDF – Χεζπολάχ στα σύνορα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 8 ισραηλινοί στρατιώτες.  Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ιατρικό κέντρο στην καρδιά της Βηρυτού σε γειτονιά όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι. Ισραηλινά πλήγματα και στη Δαμασκό της Συρίας όπου σκοτώθηκε και ο γαμπρός του Νασράλα. Επίθεση με δύο drones δέχτηκε στο μεταξύ, η παραλιακή πόλη του Ισραήλ, Μπατ Γιαμ. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top