ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικαιροποίησαν απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές

Επικαιροποίησαν απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές

Σε επικαιροποίηση των αποφάσεων τους για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας (GSI) έτσι ώστε να περιλάβουν σε αυτές και όσα συμφώνησαν οι δύο χώρες σε επίπεδο Κυβερνήσεων, προχώρησαν τη Δευτέρα οι ρυθμιστικές αρχές Κύπρου και Ελλάδας, ΡΑΕΚ και ΡΑΑΕΥ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Η επικαιροποίηση αφορά τον επιμερισμό του γεωπολιτικού κινδύνου ισότιμα και από τις δύο χώρες, σε περίπτωση που για εξωτερικούς λόγους, δεν ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου, δηλαδή 50%-50%.

Επίσης, οι δύο αρχές προχώρησαν σε επικαιροποίηση της διασυνοριακής κατανομής κόστους του έργου (Cross Border Cost Allocation – CBCA), στη βάση της διακρατικής απόφασης, για να περιλάβουν τον επιμερισμό 50%-50% στους καταναλωτές των δύο χωρών, στην περίπτωση που το κόστος κατασκευής του έργου ξεπεράσει το 1,94 δισ. ευρώ, που είναι το προύπολογιζόμενο κόστος του GSI.

Η εν λόγω επικαιροποίηση, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θα ενσωματωθεί στις αποφάσεις των δύο ρυθμιστικών αρχών, που θα δημοσιοποιηθούν εντός της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Γιώργος Παπαναστασίου και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδος Θόδωρος Σκυλακάκης υπέγραψαν Πλαίσιο Κατανόησης για την προώθηση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κύπρου–Κρήτης.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανησυχία στην Ευρώπη για το challenge, «Sex Roulette» - Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Γαμπρός στην Ελλάδα έφτασε στην εκκλησία με τρακτέρ και η νύφη με συνοδεία κλαρίνων - Δείτε βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη

• Γυμναστήριο στο Κολωνάκι ανοίγει ο Τάιλερ ΜακΜπεθ - Προχώρησε στη σύσταση εταιρείας

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Παίζει πιάνο και τραγουδά στην Ιωάννα-Μελωδία – Δείτε βίντεο



ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Πανίκου Σταύρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριου Χαρτσιώτη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top