ΔΙΕΘΝΗ

Μπόρις Τζόνσον: Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο των οστών - Τι αποκάλυψε για την τελευταία τους συνάντηση

Μπόρις Τζόνσον: Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο των οστών - Τι αποκάλυψε για την τελευταία τους συνάντηση

Ο Μπόρις Τζόνσον προέβη σε αποκαλύψεις για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθώς όπως υποστήριξε στα απομνημονεύματά του «είχε μια μορφή καρκίνου των οστών».

Σε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του, «Unleashed», που αναμένεται να εκδοθούν τον επόμενο μήνα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου γράφει, σύμφωνα με το Politico, ότι γνώριζε πως «η Βρετανίδα μονάρχης είχε μια μορφή καρκίνου των οστών» όταν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022. Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο στέλεχος της πολιτικής σκηνής στη Βρετανία αναφέρεται στην πιθανή αιτία θανάτου της. Στο πιστοποιητικό θανάτου της ως αιτία αναφέρεται επίσημα το «γήρας».

Η αποκάλυψη είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη στη βρετανική δημόσια ζωή. Η υγεία της βασίλισσας αποτελούσε ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό κατά τη διάρκεια της βασιλείας της και οι πληροφορίες σχετικά με τις συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και της μονάρχη συνήθως κρατούνται εμπιστευτικές.

Ανακαλώντας την τελευταία του συνάντηση με τη βασίλισσα, ο Τζόνσον γράφει ότι «φαινόταν χλωμή και ήταν σκυφτή, είχε μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανότατα από ενέσεις».

Η διάθεσή της, ωστόσο, δεν φαινόταν να έχει επηρεαστεί. «Ήταν εντελώς ανεπηρέαστη από την ασθένειά της, και κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, εξακολουθούσε να αστράφτει εκείνο το μεγάλο λευκό χαμόγελο» γράφει ο Τζόνσον. Παράλληλα, όπως τόνισε η εκλιπούσα βασίλισσα γνώριζε «όλο το καλοκαίρι ότι έφευγε, αλλά ήταν αποφασισμένη να αντέξει και να κάνει το τελευταίο της καθήκον» βλέποντας τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Τζόνσον στη διάδοχό του Λιζ Τρας.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανησυχία στην Ευρώπη για το challenge, «Sex Roulette» - Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι

• Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή η 56χρονη Ελένη μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

• Μόνη Αββακούμ: Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση - Τέλος της εβδομάδας αποφασίζει το Συνοδικό

• Γαμπρός στην Ελλάδα έφτασε στην εκκλησία με τρακτέρ και η νύφη με συνοδεία κλαρίνων - Δείτε βίντεο

• Κυβέρνηση: Έτσι πάρθηκαν οι αποφάσεις για παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού – Τι γίνεται με Χαρτσιώτη

• Γυμναστήριο στο Κολωνάκι ανοίγει ο Τάιλερ ΜακΜπεθ - Προχώρησε στη σύσταση εταιρείας

• Μαυρίκιος Μαυρικίου: Παίζει πιάνο και τραγουδά στην Ιωάννα-Μελωδία – Δείτε βίντεο



ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

ΠτΔ σε Αρχηγό και Υπαρχηγό Αστυνομίας: «Λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες πράξεις και ενέργειες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Θεμιστού Αρναούτη και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Πανίκου Σταύρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριου Χαρτσιώτη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top