«Χείμαρρος» Λοϊζίδης για απόδραση Ισοβίτη: «Τρεις μαδίτες είναι λίγοι όταν υπήρχαν 23 καλεσμένοι» - Βίντεο

«Χείμαρρος» Λοϊζίδης για απόδραση Ισοβίτη: «Τρεις μαδίτες είναι λίγοι όταν υπήρχαν 23 καλεσμένοι» - Βίντεο

Για το περιστατικό με τον ισοβίτη δραπέτη και την παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας μίλησε ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης.

Στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», στον Alpha και στην Κατερίνα Αγαπητού, μίλησε ο Νίκος Λοϊζίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση του ισοβίτη δραπέτη και στο πως θα πρέπει να γίνεται ο χειρισμός τέτοιων περιστατικών.

Αρχικά συνεχάρη τους αστυνομικούς που για τέσσερις μέρες εργάζονταν σκληρά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη.

Εν συνεχεία ο κ.Λοϊζίδης σημείωσε ότι για τέτοιες υψηλού κινδύνου επιχειρήσεις, θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο.

Όπως ανέφερε δεν υπήρχε πλάνο. «Αν υπήρχε πλάνο επιχείρησης καταγεγραμμένο θα διαφαινόταν ότι υπήρχε μικρός αριθμός μαδιτών. Τρεις μαδίτες είναι λίγοι ειδικά όταν βλέπουμε ότι υπήρχαν 23 καλεσμένοι».

«Το πλάνο επιχειρήσεις δεν πρέπει να το ξέρουν μόνο οι προπονητές και οι Πρόεδροι των ομάδων, θα πρέπει να το ξέρουν και οι παίκτες. Αν δεν το ξέρουν οι παίκτες δεν θα αποδώσουμε» εξήγησε.

Σε τέτοιες επιχειρήσεις, θα πρέπει να είναι καθορισμένος ο ρόλος του κάθε αστυνομικού και γραπτώς, σημείωσε ο κ.Λοϊζίδης.

Τόνισε ότι σε μέρες που υπάρχουν ταυτόχρονα 2-3 ψηλού ρίσκου επιχειρήσεις-μεταφορές, θα πρέπει να γίνεται μια αναδιοργάνωση και αλλαγή ημερομηνιών σε κάποιες μεταφορές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Δεν είναι πότε βολεύει τον κατάδικο, είναι όποτε βολεύει και τις δυο Υπηρεσίες».

Σε ερώτηση για τις ευθύνες, ο κ.Λοϊζίδης ανέφερε:  «Οι ευθύνες θα φανούν από την έρευνα».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι υπάρχει αρκετή δουλεία για αναδιάρθρωση, αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην δική του περίπτωση για πειθαρχική δίωξη του , αναφέροντας ότι σημασία έχει οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE