ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Χείμαρρος» Λοϊζίδης για απόδραση Ισοβίτη: «Τρεις μαδίτες είναι λίγοι όταν υπήρχαν 23 καλεσμένοι» - Βίντεο

«Χείμαρρος» Λοϊζίδης για απόδραση Ισοβίτη: «Τρεις μαδίτες είναι λίγοι όταν υπήρχαν 23 καλεσμένοι» - Βίντεο

Για το περιστατικό με τον ισοβίτη δραπέτη και την παύση Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας μίλησε ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης.

Στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», στον Alpha και στην Κατερίνα Αγαπητού, μίλησε ο Νίκος Λοϊζίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση του ισοβίτη δραπέτη και στο πως θα πρέπει να γίνεται ο χειρισμός τέτοιων περιστατικών.

Αρχικά συνεχάρη τους αστυνομικούς που για τέσσερις μέρες εργάζονταν σκληρά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη.

Εν συνεχεία ο κ.Λοϊζίδης σημείωσε ότι για τέτοιες υψηλού κινδύνου επιχειρήσεις, θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο.

Όπως ανέφερε δεν υπήρχε πλάνο. «Αν υπήρχε πλάνο επιχείρησης καταγεγραμμένο θα διαφαινόταν ότι υπήρχε μικρός αριθμός μαδιτών. Τρεις μαδίτες είναι λίγοι ειδικά όταν βλέπουμε ότι υπήρχαν 23 καλεσμένοι».

«Το πλάνο επιχειρήσεις δεν πρέπει να το ξέρουν μόνο οι προπονητές και οι Πρόεδροι των ομάδων, θα πρέπει να το ξέρουν και οι παίκτες. Αν δεν το ξέρουν οι παίκτες δεν θα αποδώσουμε» εξήγησε.

Σε τέτοιες επιχειρήσεις, θα πρέπει να είναι καθορισμένος ο ρόλος του κάθε αστυνομικού και γραπτώς, σημείωσε ο κ.Λοϊζίδης.

Τόνισε ότι σε μέρες που υπάρχουν ταυτόχρονα 2-3 ψηλού ρίσκου επιχειρήσεις-μεταφορές, θα πρέπει να γίνεται μια αναδιοργάνωση και αλλαγή ημερομηνιών σε κάποιες μεταφορές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Δεν είναι πότε βολεύει τον κατάδικο, είναι όποτε βολεύει και τις δυο Υπηρεσίες».

Σε ερώτηση για τις ευθύνες, ο κ.Λοϊζίδης ανέφερε:  «Οι ευθύνες θα φανούν από την έρευνα».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι υπάρχει αρκετή δουλεία για αναδιάρθρωση, αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην δική του περίπτωση για πειθαρχική δίωξη του , αναφέροντας ότι σημασία έχει οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο εδώ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ισραήλ: Πιο κοντά σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο - Αγωνία για τις επόμενες κινήσεις του IDF

• Φεύγει με... βροχές ο Σεπτέμβριος - Οι περιοχές που επηρεάζονται το απόγευμα

• Παράνομα και επικίνδυνα πυροτεχνήματα: Από που καταλήγουν στη Κύπρο – Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε άδεια για νόμιμη ρίψη

• «Δεν έμειναν ακίνητα ούτε για δείγμα στη Λεμεσό»: Αύξηση στις φετινές πωλήσεις – Η επαρχία που έχει την πρωτιά και η εικόνα για το 2025



Σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας

Σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας

Σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, στις 16:00 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο (Γραφείο Προέδρου Δημοκρατίας) θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, κ.κ. Θεμιστού Αρναούτη και Πανίκου Σταύρου, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top