ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Η ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής, με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη από τη Νέα Υόρκη, για παύση του Αρχηγού Αστυνομίας και του Υπαρχηγού της Δύναμης, ως επίσης και του τερματισμού του διορισμού για τον αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, λόγω της απόδρασης του ισοβίτη, Δώρου Θεοφάνους, η σύλληψη του 42χρονου δραπέτη στην παραλιακή περιοχή Αμαθούντας, νωρίτερα στη Λεμεσό, το Κυπριακό, το θέμα με την απόρριψη της υποψήφιας δικαστή στο ΕΔΔΑ, η αναμονή της αντίδρασης της Χεζμπολάχ για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα καθώς και η αναζήτηση ακινήτων που έφθασαν στα ύψη είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Πρώην δικηγόρος και της Φιλίππας» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η δικαστής που προτάθηκε για το ΕΔΔΑ και απορρίφθηκε ήταν δικηγόρος και της Πρώτης Κυρίας κατά τα έτη 2004-2006 και 2006-2009, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας τα έτη 2004-2007 και 2010 -2012. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στις εξελίξεις στην Αστυνομία και τις Φυλακές, με την παύση της ηγεσίας από τον ΠτΔ και διερωτάται πότε θα παραιτηθεί ο αρμόδιος Υπουργός. Γράφει επίσης ότι η ελληνική πλευρά αναμένει από τη ΡΑΕΚ να εγκρίνει, τυπικά από κοινού με τη ΡΑΑΕΥ τον επιμερισμό των εξόδων στα 50-50 αναφορικά με το γεωπολιτικό ρίσκο για την ηλεκτρική διασύνδεση.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Αποκεφαλισμός ηγεσίας μετά τη σύλληψη του ‘κομμωτή’» γράφει ότι η πρώτη κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την άφιξή του το βράδυ της Κυριακής ήταν να παύσει την ηγεσία της Αστυνομίας και τη διεύθυνση των Φυλακών, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του δραπέτη στη Λεμεσό. Γράφει επίσης ότι συνεχίζεται ο αποδεκατισμός της Χεζμπολάχ στον Λίβανο από το Ισραήλ εν αναμονή της απάντησης του Ιράν και των άλλων συμμαχικών οργανώσεων στη δολοφονία του Χασάν Νασράλα. Αλλού αναφέρει ότι στις 10 Οκτωβρίου η Αρχή κατά της Διαφθοράς ξεκινά έρευνα στην καταγγελία του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα σε βάρος του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για υπόθεση έκδοσης «χρυσού» διαβατηρίου.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Καρατόμηση ηγεσίας» γράφει στο κύριο θέμα του ότι το ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του ισοβίτη δραπέτη που εξέθεσε την Αστυνομία και τις Φυλακές απέδωσε χθες με τη σύλληψή του ενώ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε την παύση της ηγεσίας της Αστυνομίας και έδωσε εντολές στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τερματισμό του διορισμού του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών. Γράφει αλλού ότι ο δραπέτης συνελήφθη μπροστά στους λουόμενους στη Λεμεσό. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι στα ύψη είναι η ζήτηση ακινήτων στη Λάρνακα με την Κύπρο να αποτελεί ασφαλές καταφύγιο και τους Λιβανέζους να αναζητούν διαμερίσματα και σπίτια.

Η «Χαραυγή» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Παύση της ηγεσίας της Αστυνομίας μετά το φιάσκο με την απόδραση του ισοβίτη» και γράφει ότι ο δραπέτης έκανε βόλτες ως τουρίστας στην παραλιακή περιοχή Αμαθούντας στη Λεμεσό.  Προβάλλει επίσης την αντιπολεμική διαμαρτυρία χθες έξω από τις Βάσεις με τους διαμαρτυρόμενους να απαιτούν τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα. Γράφει επίσης ότι ακυρώνονται πτήσεις από Λάρνακα προς Τελ Αβίβ λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ισραήλ: Πιο κοντά σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο - Αγωνία για τις επόμενες κινήσεις του IDF

• Φεύγει με... βροχές ο Σεπτέμβριος - Οι περιοχές που επηρεάζονται το απόγευμα

• Παράνομα και επικίνδυνα πυροτεχνήματα: Από που καταλήγουν στη Κύπρο – Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε άδεια για νόμιμη ρίψη

• «Δεν έμειναν ακίνητα ούτε για δείγμα στη Λεμεσό»: Αύξηση στις φετινές πωλήσεις – Η επαρχία που έχει την πρωτιά και η εικόνα για το 2025



Ο κομμωτής «κούρεψε» την ηγεσία της Αστυνομίας - Έπαυσε Αρχηγό και Υπαρχηγό, ο Πρόεδρος

Ο κομμωτής «κούρεψε» την ηγεσία της Αστυνομίας - Έπαυσε Αρχηγό και Υπαρχηγό, ο Πρόεδρος

Με μία κίνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας για την υπόθεση της απόδρασης του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, σε παραλιακή περιοχή της Λεμεσού, μετά από μαρτυρία πολίτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top