ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Άλλος για ανάρμοστη συμπεριφορά;

Άλλος για ανάρμοστη συμπεριφορά;

Karma IS a bitch. Η απόδραση του ισοβίτη “κομμωτή” Θεόδωρου Θεοφάνους μέσα από τα χέρια εφτά(!) ΜΜΑΔιτών και σωφρονιστικών υπαλλήλων που τον συνόδευαν σε επίσκεψή του στο πατρικό του στην Πάφο, συνέβη μόλις λίγα 24ωρα αφότου η ηγεσία της Αστυνομία αποφάνθηκε πως για όλα τα fuckups του Σώματος ευθύνεται ο... συνδικαλιστής Νίκος Λοϊζίδης που διώκεται κι αυτός για -μαντέψτε!- ανάρμοστη συμπεριφορά!

Ο Θεοφάνους που πριν από 13 χρόνια πυροβόλησε εν ψυχρώ την έγκυο πρώην φίλη του και στη συνέχεια έπνιξε στη θάλασσα το τρίχρονο κοριτσάκι της είχε πάρει άδεια(!) να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα στην Πάφο και κατάφερε κάτω από συνθήκες που διερευνώνται να πηδήξει από παράθυρο του σπιτιού του και να εξαφανιστεί - με τρεις ΜΜΑΔίτες και τέσσερις δεσμοφύλακες να τον περιμένουν απ’ έξω! Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτές οι γραμμές (απόγευμα Πέμπτης) παραμένει ασύλληπτος κι αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας άνθρωπος που δεν δίστασε να πυροβολήσει έγκυο και να πνίξει με τα ίδια του τα χέρια ένα μωρό. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο με βαρυποινίτη, η κινηματογραφική απόδραση του διαβόητου Αντώνη Προκοπίου “Κίτα” από ιδιωτικό νοσοκομείο το 2008 οδήγησε στην παραίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης (ο πρόωρα χαμένος Κύπρος Χρυσοστομίδης) και του Αρχηγού της Αστυνομίας ενώ ο διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών καταδικάστηκε και κατέληξε σε κελί του μαγαζιού που μέχρι πρότινος διηύθυνε! Κι όλα αυτά ενώ ο Κίτας εντοπίστηκε και επέστρεψε στη φυλακή.

Cut στο σήμερα όπου ο Αρχηγός όχι μόνο παραμένει στη θέση του μετά από απανωτά φιάσκο (Χλώρακα, ρατσιστικό πογκρόμ Λεμεσού, έξαρση εγκληματικότητας, οργανωμένο έγκλημα και οπαδική βία εκτός ελέγχου, αποτυχία έγκαιρης ανταπόκρισης σε κλήση έκτακτης ανάγκης για δολοφονία γυναίκας και τώρα η απόδραση ενός άκρως επικίνδυνου για τη δημόσια ασφάλεια εγκληματία) και με τον Πρόεδρο να δηλώνει πριν ένα χρόνο ότι τον αφήνει απλά στη θέση του επειδή δεν βρίσκει αντικαταστάτη(!) αλλά κινεί τη διαδικασία πειθαρχικής δίωξης (και πιθανής απόλυσης) του συνδικαλιστή, αντιπροέδρου και εκπροσώπου Τύπου του σωματείου «ΙΣΟΤΗΤΑ» και προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος του σωματείου. Στον Νίκο Λοϊζίδη επιδόθηκε πειθαρχικό κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 16 κατηγορίες. Ανάμεσα τους αυτές της ανάρμοστης συμπεριφοράς, της καταπιεστικής συμπεριφοράς, της απείθειας και της κατάχρησης εμπιστοσύνης. Ανάμεσα στα όσα εξωφρενικά -και ανησυχητικά γνώριμα από την υπόθεση παύσης του Γενικού Ελεγκτή- του καταλογίζουν είναι οι εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές (καλούνται και τέσσερις συνάδελφοι ως μάρτυρες κατηγορίας - αν είναι δυνατόν!) όπου ανέφερε ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε αδιέξοδο ως προς τον τρόπο λειτουργίας της, τον τρόπο που αντιδρά και τον τρόπο που πρέπει να αναδιοργανωθεί καθώς και τις απόψεις του για άλλα θέματα που απασχολούσαν την κοινή γνώμη. Με βάση το κατηγορητήριο, ο τρόπος του Λοϊζίδη κατά τις επίμαχες δηλώσεις ήταν “απρεπής και επιζήμιος για την πειθαρχία, αλλά και τέτοιος ώστε να δυσφημίσει το αστυνομικό Σώμα”. Σας θυμίζει κάτι;

Ακριβώς όπως κυβέρνηση και Γενικός Εισαγγελέας κατάφεραν να εξαλείψουν τη διαφθορά... εξαλείφοντας αυτόν που την ξεμπρόστιαζε έτσι και ο Αρχηγός εξαφανίζει κάθε μαλακία του Σώματος... εξαφανίζοντας τον άνθρωπο που τις επισημαίνει γιατί αυτή ακριβώς είναι η γαμημένη η δουλειά του. Και μάλιστα αφού έλαβε τις ευλογίες της Νομικής Υπηρεσίες που πλέον σε ότι αφορά την “ανάρμοστη συμπεριφορά” έχει πάρει το κολάι. Όχι παίζουμε.

Το έγκλημα του Νίκου Λοϊζίδη είναι ότι -όπως και ο Οδυσσέας- μιλάει. Είναι αγαπημένο παιδί των media και κακό σπυρί στον κώλο της ηγεσίας όπως επίσης ήταν ο Οδυσσέας και απ’ ότι φαίνεται θα έχει την ίδια τύχη με εκείνον - με τη διαφορά ότι γι’ αυτόν δεν θα συνεδριάσει κοτζάμ Ανώτατο αλλά ένα ταπεινό τριμελές πειθαρχικό σώμα που μπορεί να τον απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Νίκος Λοϊζίδης με το λαϊκό, βαρύ και μάλλον τραχύ για τα σαλόνια στυλ του γνωρίζει καλά ότι δουλειά του δεν είναι να γίνεται αρεστός αλλά να εντοπίζει, επισημαίνει και γνωστοποιεί τα προβλήματα του Σώματος που έχουν άμεσο αντίκτυπο στους άνδρες και γυναίκες που το υπηρετούν -ειδικότερα τους χαμηλόβαθμους και αυτούς που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους στη γραμμή του καθήκοντος- και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία που εναποθέτει την προστασία της σε μια προβληματική, δυσλειτουργική Αστυνομία. Και το κάνει με τον μόνο τρόπο που ξέρει: ευθαρσώς, ωμά, χωρίς αμβλύνσεις και ωραιοποιήσεις και το κυριότερο, δημόσια και διαφανώς. Κι αυτό ακριβώς πληρώνει τώρα. Βλέπετε εάν ο Νίκος Λοϊζίδης κινούνταν παρασκηνιακά, χειριζόταν ρουφιάνους ή συνωμοτούσε με κατάδικους πολύ πιθανόν να έπαιρνε προαγωγή.

Η πειθαρχική δίωξη ενός συνδικαλιστή αστυνομικού είναι αναχρονιστική, εκδικητική και επικίνδυνη για την ελευθερία της έκφρασης, τα εργασιακά δικαιώματα και την ίδια τη δημοκρατία. Και είναι μια διαδικασία που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να σταματήσει. Δεν το έπραξε με τον Γενικό Ελεγκτή, ας το κάνει τώρα με τον Νίκο Λοϊζίδη πριν η ελεύθερη έκφραση ταυτιστεί για πάντα με την ανάρμοστη συμπεριφορά...

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 17 εκατ. ευρώ - Δες αν κέρδισες

• Καύσιμα: Τι συμβαίνει με τις διαφοροποιήσεις στις τιμές; - «Οι μειώσεις θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερες»

• Μαρινέλλα: Όλοι προσεύχονται για τη σπουδαία ερμηνεύτρια – Κύμα συμπαράστασης και αγάπης στα social media

• Κάμερες σε σχολεία: «Έπιασαν» δουλειά και «τσάκωσαν» τους πρώτους παραβάτες - Πότε θα λειτουργήσουν ακόμα πενήντα

• Σε απόγνωση 87χρονη: Κινδυνεύει να την πετάξουν στο δρόμο - Είχε ξοφλήσει το σπίτι της πριν 22 χρόνια

• Βρετανία: Άνδρας σκότωσε και διαμέλησε 38χρονη με την σύντροφό του - Είχε σκοτώσει και στο παρελθόν



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο Reuters: Έτοιμος, ακόμη και σήμερα, για επανέναρξη των συνομιλιών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο Reuters: Έτοιμος, ακόμη και σήμερα, για επανέναρξη των συνομιλιών

Την ετοιμότητά του 'ακόμη και σήμερα' να επαναρχίσει τις συνομιλίες για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top