Ανακοίνωση Εϊντε: Δέσμευση ηγετών να εντείνουν τις διαπραγματεύσεις

Ανακοίνωση Εϊντε: Δέσμευση ηγετών να εντείνουν τις διαπραγματεύσεις

Με πιο εντατικό ρυθμό θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της σημερινής (12/10/15) συνάντησης τους ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ `Εϊντε.

Η συνάντηση άρχισε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και ολοκληρώθηκε γύρω στις δέκα. Αμέσως μετά οι ηγέτες, οι διαπραγματευτές και ο κ. Εϊντε μετέβησαν για δείπνο στο εστιατόριο Chateau Status με πρόσκληση του ΠτΔ.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ ανέγνωσε στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση σε εκκρεμούντα ζητήματα και ότι έχοντας επίγνωση της ανάγκης να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα δυναμική, είχαν μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τα υπόλοιπα θέματα στα οποία καταγράφονται διαφορές και έδωσαν οδηγίες στους διαπραγματευτές για το πώς θα συνεχίσουν.

Πιάνει δουλειά η ad hoc επιτροπή

Στη δήλωση αναφέρεται ακόμη ότι οι ηγέτες χαιρέτισαν την έναρξη των εργασιών της δικοινοτικής  ad hoc επιτροπής σχετικά με το ευρωπαϊκό κεκτημένο που αποσκοπούν στην προετοιμασία της μελλοντικής εφαρμογής του κεκτημένου στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία κατά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας λύσης.

`Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που διάβασε ο κ. Εϊντε , οι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμη σοβαρή δουλειά ενώπιον τους και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν σημαντικά το ρυθμό των διαπραγματεύσεων μετά την επόμενη συνάντησή τους την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

anasta akinci-compressed

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νωρίς στην κούρσα των βουλευτικών εκλογών- Προσπάθεια αλίευσης προσωπικοτήτων, τα κόμματα

Νωρίς στην κούρσα των βουλευτικών εκλογών- Προσπάθεια αλίευσης προσωπικοτήτων, τα κόμματα

Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά ακόμα από τις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο στα γραφεία των κομμάτων άρχισαν να στήνουν τη σκακιέρα στην οποία θα κινηθούν μέχρι τον Μάιο του 2026.