Επεισόδια στις Φοινικούδες - Επιστρατεύουν αστυνομικούς σε ποδήλατο - Κάλεσμα σε Υφ. Πρόνοιας για μόνιμες λύσεις

Επεισόδια στις Φοινικούδες - Επιστρατεύουν αστυνομικούς σε ποδήλατο - Κάλεσμα σε Υφ. Πρόνοιας για μόνιμες λύσεις

Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να δηλώσει ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα τόσο για το Δήμαρχο όσο και για το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.

Ο Δήμος έχει ήδη προβεί σε τέσσερις συναντήσεις με τη νέα Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, στις οποίες αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα.

Ενδεικτικά, αποφασίστηκε:

Ενισχυμένη Αστυνόμευση στην περιοχή των Φοινικούδων και σε συγκεκριμένες περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, με τουλάχιστον 3-4 περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και επαναλειτουργία της ποδηλατικής Αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης με τέσσερα μόνιμα μέλη.

Επίσης, η νέα ΑΔΕ Λάρνακας έχει ενημερώσει το Δήμο για όλες τις ενέργειες της από την αρχή του χρόνου όσον αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως βουλευτές και κόμματα, έχουν βρεθεί λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος» σχετικά με τους 18 ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα ανηλίκων, με τη μεταφορά τους σε διάφορες επαρχίες και σε μικρότερες ομάδες.

Εντούτοις, τα προβλήματα με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες συγκεκριμένης ομάδας ανηλίκων συνεχίζονται και δεν έχουν βρεθεί αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης.

Ο Δήμος Λάρνακας υπογραμμίζει ότι στην πόλη και επαρχία Λάρνακας λειτουργούν διάφορες δομές ασυνόδευτων ανηλίκων, στις οποίες στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε θέματα.

Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη ομάδα ασυνόδευτων ανηλίκων, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αρμόδια τμήματα πρέπει και επιβάλλεται να βρει λύσεις οι οποίες δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη των γεγονότων της Δευτέρας αλλά ούτε και άλλων προβλημάτων στην πόλη.

Πλέον, κρίσιμο σημείο είναι ότι στη Λάρνακα αναμένονται συγκεκριμένα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE