ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Στα σαγόνια του Ζαχαρία

Στα σαγόνια του Ζαχαρία

Ένα νέο καλλιτεχνικό, πολιτικό, πολιτισμικό και κοινωνικό ρεύμα έχει κάνει την εμφάνισή του στην Κύπρο την τελευταία 20ετία, ειδικότερα δε την τελευταία 5ετία. Πρόκειται για τον Κυπριακό Νεοσουρεαλισμό, ή Κυπρεαλισμό για συντομία, που επινοήθηκε ως μια απέλπιδα προσπάθεια να εξηγηθούν ή έστω αποδοθούν κάπου τα όσα σουρεαλιστικά ζούμε στον πελλόροτσο εδώ και δεκαετίες.

Από τους κύριους εκφραστές του Κυπρεαλισμού αναμφίβολα η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη μέσα στη δεκαετία της οποία το ρεύμα αναπτύχθηκε, εξαπλώθηκε και καθιερώθηκε, για να φτάσει στο απόγειο με την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το αξιοθρήνητο sequel/spin off που κάνει την original του Νίκαρου να μοιάζει με εθνοσωτήρια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει άφαντος εδώ και μια βδομάδα περίπου όταν την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για Αθήνα για να παραστεί σε εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη - ο οποίος σημειώστε, εξαιρετικός και πολύ μπροστά από την εποχή του πολιτικός αλλά σκοτώθηκε σε εκείνο το τρομακτικό δυστύχημα με το Falcon πριν από 25 χρόνια τα γέριμα! Παρ’ όλα αυτά ο δικός μας προτίμησε εκείνο το μνημόσυνο από του Γενικού Ελεγκτή οπότε φρόντισε να λείπει από τη μέρα της απόφασης του Ανώτατου με μια ίσως από τις πιο γελοίες και παιδιάστικες αφορμές που δόθηκαν ποτέ από αρχηγό κράτους (ακόμα και για τα ήδη χαμηλά στάνταρ του Χριστοδουλίδη) αφήνοντας την προεδρεύουσα Αννίτα Δημητρίου να υπογράψει την πράξη παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Με δύο λόγια δεν είχε καν το θάρρος να μείνει να... θαυμάσει το έργο του (μπορούσε κάλλιστα να αποτρέψει την υπόθεση από το να φτάσει μέχρι το Ανώτατο) ή τουλάχιστον να βάλει την τζίφρα του ως ηγέτης του κράτους στην τελευταία πράξη μιας κρατικής τραγωδίας (που δεν έκανε το παραμικρό να εμποδίσει).

Άσχετο αλλά σύμφωνα με μήνυμα που μου έστειλε ακροατής στον “Ανήμερο Πολίτη” εάν ο Πρόεδρος έλειπε 183 μέρες από την Κύπρο το 2023 παύει να είναι φορολογικός κάτοικος της χώρας!

Από το περασμένο Σάββατο και για ένα τριήμερο όλη η χώρα κρεμόταν από τα... σαγόνια του Ζαχαρία (Κουλία) όταν ο τελευταίος έστειλε τελεσίγραφο στον απόντα Πρόεδρο ότι εάν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν διορίσει τον νέο γενικό ελεγκτή θα το κάνει ο ίδιος καθώς θα ήταν προεδρεύων της Δημοκρατίας (η Αννίτα Δημητρίου είχε προγραμματισμένο ταξίδι στη Μάλτα). Μάλιστα είχε βρει και τον εκλεκτό του, τον οικονομολόγο Στέλιο Πλατή ο οποίος μάλιστα βγήκε και επιβεβαίωσε(!) την πρόταση που του έκανε ο Κουλίας την οποία μάλιστα αποδέχτηκε. Την πρόταση. Που υπήρχε μόνο μέσα στο μυαλό του Κουλία και την ολόδική του κουλή εκδοχή ενός βλαξικοπήματος. Ευτυχώς που δέχθηκε ο κ. Πλατής. Φαντάζεστε να αρνιόταν, να δυσκολευόταν ο γηραιότερος να διορίσει τον δικό του ελεγκτή και να του έστελνε μετά με τη σειρά της τελεσίγραφο η Αννίτα τύπου “αν δεν διορίσεις θα διορίσω εγώ” και μετά να πεταγόταν και ο Σαββίδης να καθησυχάσει τον Πρόεδρο πως όποιον και να διορίσουν εκείνος μπορεί να τον παύσει σε μια βδομάδα τώρα που πήρε το κολάι; Μύλος.

Ευτυχώς επικράτησε η λογική (λέμε τώρα) και η Αννίτα Δημητρίου ανέβαλε το ταξίδι της παραμένοντας προεδρεύουσα της Δημοκρατίας και ξελασπώνοντας τον Πρόεδρο Ψαλιδοχέρη για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Ο τελευταίος σε μια αιφνιδιαστική κίνηση (ευγενική έκφραση για το “όταν του ήρθε αναλαμπή ότι εκτός από Taylor Swift σε περιοδεία είναι και Πρόεδρος”) εδέησε να διορίσει νέο Γενικό Ελεγκτή με το “εδέησε” να αποτελεί λέξη-κλειδί καθώς ο κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου κατέχει και δεύτερο πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία (κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο στo “ένας Θεός ξέρει γιατί ο Πρόεδρος άφησε τον Κουλία... κυρίαρχο του παιχνιδιού).

Συνοψίζοντας, ο Χριστοδουλίδης παραμένει Silver Alert (αξύριστος, φοράει κοστούμι, γυαλιά και ξεχνάει ότι είναι Πρόεδρος), ο Κουλίας ως βουλευτής Jurassic Park εξακολουθεί να παραμένει τρίτη επιλογή για προεδρεύων της Δημοκρατίας (με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό) και η Αννίτα επέδειξε τόση σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ηγετική ικανότητα σε μια εβδομάδα όση δεν έδειξε ο κανονικός Πρόεδρος σε ενάμιση χρόνο. Bonus, ο νέος Γενικός Ελεγκτής που είναι και θεολόγος (όπως και ο Υπ. Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης που σημαίνει πως υπάρχουν περισσότεροι θεολόγοι στο κράτος παρά ας πούμε στην Αρχιεπισκοπή).

Κυπρεαλισμός. Ίσως το μόνο ρεύμα που θα δούμε απ’ αυτή την κυβέρνηση... 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Η νεκροτομή έριξε φως στα αίτια του θανάτου του 60χρονου Λάμπρου - Τι κατέδειξε

• «Ανάσα» για τους καταναλωτές: Ήρθαν μειώσεις στα καύσιμα – Πότε αναμένονται ξανά; - Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια

• Συγκλονιστικές εικόνες από την τελευταία κατοικία του 16χρονου: «Παμπούι είσαι μαζί μας αδερφέ»

• Συγκινητικό: Πριν 19 χρόνια κινδύνεψε η ζωή της στην Κύπρο - Δεν το ξέχασε - Κάλεσε στο γάμο της, το γιατρό που την έσωσε

• Προκλήθηκε αναστάτωση: Αεροπλάνο χάθηκε από το ραντάρ ενώ περνούσε πάνω από την Κύπρο - Λεπτομέρειες

• Σεξ: Τα τέσσερα βότανα που αφυπνίζουν την λίμπιντο



Οι επαφές Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Οι επαφές Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σειρά επαφών με αρχηγούς και εκπροσώπους κρατών ή κυβερνήσεων είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στην έδρα των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top